Εδιναν σύνταξη σε άνθρωπο που… πέθανε το 1992!

  

Μια γιγαντιαία εισαγγελική έρευνα βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα για να μπει τέλος στο «πάρτι της διαφθοράς» με τις παράνομες συντάξεις και τα προνοιακά και αναπηρικά επιδόματα-μαϊμού, που έπληξαν πολλά ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία καλούνται τώρα «να πάρουν πίσω τα κλεμμένα» και μάλιστα έντοκα.

Ηδη περισσότερες από 2.000 υποθέσεις στάλθηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία στις εισαγγελικές αρχές με στόχο να ξεκινήσουν άμεσα οι διώξεις ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος στις περιπτώσεις που η ζημιά του κράτους ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, ενώ «στα σκαριά» βρίσκεται ο εντοπισμός άλλων 2.500 προσώπων που εισέπρατταν παράνομα συντάξεις πεθαμένων συγγενών τους ή και τρίτων προσώπων.

Στο «παζλ» της διαφθοράς, όπως περιγράφεται στα έγγραφα και στις μηνυτήριες αναφορές των Ταμείων προς τους εισαγγελείς, ξεχωριστή θέση κατέχουν η περίπτωση ενός επιτήδειου που εισέπραττε για περισσότερα από 19 χρόνια (!) τη σύνταξη της πεθαμένης μητέρας του αποκομίζοντας πάνω από 208.000 ευρώ, οι περιπτώσεις δύο αναπήρων που εισέπρατταν τις σχετικές συντάξεις επί χρόνια ενώ παράλληλα εργάζονταν (ο ένας ως τραπεζικός υπάλληλος), οι συντάξεις χηρείας που εισέπρατταν συνταξιούχοι που ξέχασαν να δηλώσουν ότι είχαν ξαναπαντρευτεί, τα περιβόητα επιδόματα τυφλότητας κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα, όπου εντοπίστηκαν να τα εισπράττουν άτομα που είχαν παράλληλα δίπλωμα οδήγησης (ο ένας ως ταξιτζής) ή ήταν κυνηγοί κ.λπ.
Οι εισαγγελείς «τρίβουν τα μάτια τους» από την έκταση της διαφθοράς και τη διασπάθιση των πόρων των ασφαλιστικών ταμείων και φέρονται αποφασισμένοι να βάλουν τέλος στο όργιο της παρανομίας, οδηγώντας γρήγορα στο εδώλιο όχι μόνο όσους παράνομα εισέπρατταν συντάξεις και προνοιακά επιδόματα που δεν δικαιούνταν, αλλά και όσους τους συνέδραμαν στην παραβατική συμπεριφορά, είτε ως υπάλληλοι αρμόδιων υπηρεσιών είτε ως ιατροί που συμμετείχαν στις σχετικές επιτροπές κ.λπ.
Η μέχρι τώρα έρευνα έχει εντοπίσει τέτοιες περιπτώσεις υπαλλήλων σε βάρος των οποίων έχουν σχηματιστεί δικογραφίες, όπως έγινε και με πρώην προϊστάμενο κρατικής υπηρεσίας στη Ζάκυνθο, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση με τα προνοιακά επιδόματα-μαϊμού και ο οποίος την παραμονή της Παναγίας τέθηκε σε αργία αφού διώκεται ποινικά και αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες.
Στην προσπάθεια να χτυπηθεί αποτελεσματικά η παραβατική συμπεριφορά που είχε εντοπιστεί ανά την επικράτεια σε περισσότερες από 50 πόλεις και δεκάδες χωριά, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έδωσε παραγγελία προς τους εισαγγελείς όλης της χώρας να ασχολούνται κατά προτεραιότητα με τέτοιου είδους υποθέσεις.

Διαδικασίες-εξπρές
Ο αντεισαγγελέας ΑΠ Αθ. Κατσιρώδης ζήτησε μάλιστα, επειδή οι συγκεκριμένες υποθέσεις εμφανίζουν «σοβαρή ποινική απαξία», να ολοκληρώνονται ταχύτατα οι έρευνες και οι σχετικές διώξεις και ανακρίσεις, ώστε να οδηγούνται γρήγορα στο ακροατήριο σε πολύ σύντομες δικασίμους, προκειμένου οι παραβάτες να λογοδοτήσουν άμεσα.
Ζήτησε επίσης από τα ασφαλιστικά ταμεία στα στοιχεία που στέλνουν στην Εισαγγελία ΑΠ και από εκεί διαβιβάζονται στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελίες να υπάρχει σαφής υπολογισμός της συνολικής ζημιάς που έχει προκληθεί, προκειμένου να ασκείται άμεσα δίωξη σε βαθμό κακουργήματος όπου ξεπερνιούνται τα σχετικά χρηματικά όρια (ανάλογα με το αδίκημα).
Πέρα από τις παράνομες εισπράξεις, έχουν ήδη εντοπιστεί και άλλα αδικήματα, όπως απάτη, απιστία, ψευδής βεβαίωση, πλαστογραφία σε πληθώρα υποθέσεων. Ωστόσο, αρκετές υποθέσεις βρίσκονται στο στάδιο πολύ προσεκτικής έρευνας για να εντοπιστούν οι πραγματικοί παραβάτες.
Στο κυνήγι των παράνομων συντάξεων και των επίορκων υπαλλήλων θα έλθει ως αρωγός η πολιτεία προωθώντας πολύ σύντομα σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις. Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης προανήγγειλε την προώθηση ενός συστήματος που θα εξασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον το φαινόμενο αυτό, ενώ μίλησε και για μια ρύθμιση-κίνητρο για ήπια μεταχείριση εκείνων που θα σπεύσουν μόνοι τους να δηλώσουν την παραβατική συμπεριφορά και την πρόθεσή τους να επιστρέψουν άμεσα όσα αχρεωστήτως εισέπραξαν.
Από την άλλη πλευρά ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει να φθάνουν ταχύτατα στο ακροατήριο τέτοιου είδους υποθέσεις διασπάθισης δημόσιου χρήματος, επίορκων υπαλλήλων κ.λπ.
Το νομοθετικό μοντέλο που θα ακολουθηθεί είναι αυτό που θεσπίστηκε για ανακρίσεις και δίκες-εξπρές για τους πολιτικούς και υψηλά ιστάμενους κρατικούς λειτουργούς-αξιωματούχους που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς (μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε και στην υπόθεση του πρώην υπουργού Α. Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του). Προβλέπει έρευνα το πολύ 4 μηνών, παραπομπή στο εδώλιο μέσα σε 8 έως 12 μήνες, απαγόρευση αναβολής παρά μόνο διακοπή της δίκης για σύντομο διάστημα κ.λπ.

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ
Ο εργασιομανής… ανάπηρος και οι τυφλοί που «έβγαζαν μάτι»
Συνταξιούχος του ΙΚΑ που εισέπραττε επί χρόνια σύνταξη αναπηρίας (συνολικά 103.763 ευρώ) χωρίς να ενημερώσει ποτέ τον Οργανισμό ότι ήταν σε θέση να δουλεύει και υπηρετούσε μάλιστα ως τραπεζικός υπάλληλος. Στη μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγος για αχρεώστητη καταβολή σύνταξης και η υπόθεση στάλθηκε σε Εισαγγελία στην Κρήτη. Αντίστοιχη υπόθεση στάλθηκε σε Εισαγγελία στη Θεσσαλία, αφού ήταν παράλληλα εργαζόμενος πολίτης που εισέπραττε σύνταξη για βαριάς μορφής αναπηρία.

Τα πολύ αυξημένα επιδόματα τυφλότητας στη Ζάκυνθο και τη Χίο έβγαζαν στην κυριολεξία… μάτι, αφού ξεπερνούσαν κατά πολύ τον μέσο όρο για κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας. Η εισαγγελική έρευνα και η διασταύρωση στοιχείων με άλλες υπηρεσίες έδειξε ότι στη Ζάκυνθο 61 από τους εισπράττοντες επίδομα τυφλότητας έχουν ταυτόχρονα δίπλωμα οδήγησης και ήδη εξετάζεται ο χρόνος απόκτησης και χρήσης του σε σύγκριση με την καταβολή του προνοιακού επιδόματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις έρευνες έχει εντοπιστεί και επαγγελματίας οδηγός αλλά και ένας κυνηγός, ενώ στο στόχαστρο των διώξεων έχουν μπει και οι αρμόδιοι υπάλληλοι κάποιων υπηρεσιών. Η επενεξέταση των δικαιούχων στη Χίο μείωσε κατά 57% τον αριθμό όσων μπορούν να εισπράττουν το επίδομα.

Προκλητικές απάτες
Είχαν ξαναπαντρευτεί αλλά εισέπρατταν σύνταξη χηρείας

Ανάμεσα στις εντυπωσιακές υποθέσεις που έστειλαν τα ταμεία στην Εισαγγελία συγκαταλέγονται:

Η περίπτωση του γιου μιας συνταξιούχου δικηγόρου, η οποία 6 χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή της πέθανε τον Φεβρουάριο του 1992. Ο θάνατός της δεν δηλώθηκε στο Ταμείο Νομικών, με συνέπεια μέχρι τον Μάρτιο του 2011 να καταβάλλεται παράνομα η σύνταξη επί 19 ολόκληρα χρόνια. Για το σχετικό ποσό που ανέρχεται σε 208.966 ευρώ το Ταμείο έχει προχωρήσει σε καταλογισμό σε βάρος του συνδικαιούχου του τραπεζικού λογαριασμού, ο οποίος όμως δεν ανευρέθηκε στη διεύθυνση κατοικίας που έχει δηλώσει στο κέντρο της Αθήνας. Το αμέσως επόμενο διάστημα υποβάλλεται μήνυση, ενώ σε άλλη υπόθεση αναζητείται μέσω της Εισαγγελίας Χαλκίδας η συνδικαιούχος τραπεζικού λογαριασμού συνταξιούχου δικαστικής υπαλλήλου που πέθανε το 2004 και μέχρι πριν λίγους μήνες η σύνταξη εξακολουθούσε να μπαίνει στον λογαριασμό της.
Δύο συνταξιούχοι υπάλληλοι (ο ένας στρατιωτικός) συνελήφθησαν πρόσφατα με την κατηγορία της απάτης κατ” εξακολούθηση γιατί συνέχισαν να εισπράττουν συντάξεις χηρείας μετά τον θάνατο των συζύγων τους, αφού λησμόνησαν να γνωστοποιήσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες ότι στο μεταξύ είχαν ξαναπαντρευτεί και συνεπώς δεν δικαιούνταν να εισπράττουν σύνταξη χηρείας. Καταλογίστηκε σε βάρος τους ποσό 172.155 € με τους νόμιμους τόκους και διεκδικείται η άμεση επιστροφή τους.
Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα σε βάρος τέως υπαλλήλου κομβικής οικονομικής υπηρεσίας, που φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις συντάξεων – μαϊμού και η οποία περνά από «κόσκινο» με τη συνδρομή και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η συγκεκριμένη υπάλληλος κίνησε επιπλέον το ενδιαφέρον των αρμοδίων, γιατί, ενώ είχε συνταξιοδοτηθεί εδώ και αρκετούς μήνες, συνέχιζε να πηγαίνει στο γραφείο της προσφερόμενη οικειοθελώς να διεκπεραιώνει υποθέσεις αμισθί.
Στοιχεία για εκκρεμείς ποινικές δίκες το φθινόπωρο σε Εφετεία της Αθήνας, της Λάρισας, κ.λπ. έστειλε στις εισαγγελικές αρχές και ο ΟΑΕΔ για υποθέσεις που αφορούν κακουργηματικές ψευδείς βεβαιώσεις, πλαστογραφίες κ.λπ. Στη σχετική αναφορά ο οργανισμός διαβιβάζει και στοιχεία μηνυτήριων αναφορών και δικογραφιών που εκκρεμούν και σε βάρος υπαλλήλων του, αλλά και παράνομων δικαιούχων Ελλήνων αλλά και πολλών αλλοδαπών για παράνομη είσπραξη επιδομάτων ανεργίας, οικογενειακών επιδομάτων, κ.λπ. όπου συμπεριλαμβάνονται και κατηγορίες για κλεμμένες ή πλαστές άδειες διαμονής, παράνομα επιδόματα μητρότητας κ.λπ.
Μηνυτήρια αναφορά υπέβαλε το ΙΚΑ και για αχρεώστητη καταβολή συντάξεων μετά από εικονική ασφάλιση -όπως διαπίστωσε- σε 54 άτομα σε γεωργικές συνεταιριστικές οργανώσεις σε περιφέρεια της Θράκης. Ο οργανισμός γνωστοποίησε προς τις εισαγγελικές αρχές ότι προχώρησε σε ακύρωση των ημερών ασφάλισης, αφού δεν ανταποκρίνονταν σε πραγματική απασχόληση, ενώ τα επικολληθέντα ένσημα δεν προέρχονταν από νόμιμη αγορά. Ταυτόχρονα διέκοψε την καταβολή των συντάξεων και κίνησε διαδικασίες για επιστροφή των ποσών.

Με 202 μηνύσεις
Το ΙΚΑ αναζητεί σε πρώτη φάση 6,5 εκατ. ευρώ από παράνομες συντάξεις
Η διαδικασία απογραφής στο ΙΚΑ έδειξε ότι δεν απογράφηκαν 7.500 συνταξιούχοι στους οποίους «πάγωσε» η καταβολή των συντάξεων, ενώ για τους 2.500 από αυτούς επιβεβαιώθηκε ότι έχουν πεθάνει και αναζητούνται μέσα από αλληλογραφία με τράπεζες ποιοι είναι οι συνδικαιούχοι στον τραπεζικό λογαριασμό ή με πληρεξούσιο συνέχιζαν παράνομα να εισπράττουν.

Η έρευνα συνεχίζεται και για τις υπόλοιπες 5.000 υποθέσεις μέσα και από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, για να ακολουθήσουν οι κατάλληλες μηνυτήριες αναφορές και διώξεις και να ζητηθεί
Η επιστροφή ίσως και μερικών δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το ΙΚΑ υπέβαλε ήδη 202 μηνυτήριες αναφορές από τις οποίες αναζητεί την επιστροφή ποσών που ξεπερνούν τα 6,5 εκατ. ευρώ. Από τις 148 μηνυτήριες αναφορές που γνωστοποίησε στην Εισαγγελία ΑΠ και αφορούν παράνομη είσπραξη συντάξεων από συγγενείς πεθαμένων συνταξιούχων, ζητείται να επιστραφούν εντόκως ποσά 5.173.340 ευρώ που εισέπρατταν παράνομα δικαιούχοι-μαϊμού.
Σε πολλές περιπτώσεις τα οφειλόμενα ποσά ξεπερνούν τα 80.000 ή και 100.000 ευρώ. Πολλές παρανομίες εντοπίστηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και στα Ν. Μουδανιά, στο Ηράκλειο της Κρήτης, στα Τρίκαλα, στην Κόρινθο, στη Λάρισα καθώς και σε πολλές μικρότερες πόλεις και κωμοπόλεις.

Δεν αξιοποιούν το όπλο της πληροφορικής
Πολλές περιπτώσεις πεθαμένων συνταξιούχων εντοπίστηκαν ύστερα από απογραφές που διενήργησαν τα Ταμεία και όπου πολλοί δεν εμφανίστηκαν. Ο θάνατος επιβεβαιώθηκε έπειτα από σχετικές έρευνες στα ληξιαρχεία και οι εισαγγελείς επισημαίνουν πόσο πίσω βρίσκεται το ελληνικό κράτος αφού δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης διασταύρωσης στοιχείων μεταξύ κρατικών υπηρεσιών μέσω της πληροφορικής, κάτι που θα απέτρεπε τέτοιου είδους παρανομίες. Αντίθετα, οι τραγικές αυτές ελλείψεις επιτρέπουν στους επιτήδειους να αλωνίζουν επί χρόνια.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63700292

Διαδωσέ το...
Tagged with:
Posted in Αμοιβές - Συντάξεις - Επιδόματα - Υπερωρίες, Από τον τύπο
8 comments on “Εδιναν σύνταξη σε άνθρωπο που… πέθανε το 1992!
 1. Ο/Η Μαρινα λέει:

  Φταίει το κράτος που έδινε τη σύνταξη, ή ο άνθρωπος που την ελάμβανε, ψευδώς, σε γνώση του?

 2. Ο/Η Φυλαξ λέει:

  Αγαπητή Μαρίνα ο πατέρας μου έλεγε «φύλαγε τα πράγματα σου μη κανείς τον γείτονα σου κλέφτη».
  Συνεπώς φταίει και ο κλέφτης, όμως φταίει κι εκείνος που που οφείλει να διαφυλάττει και να ελέγχει, ειδικά δε όταν διαχειρίζεται χρήματα άλλων.
  Στην Ελβετία, νομίζω, ότι εάν συλληφθεί κάποιος να κλέβει σε σούπερ μάρκετ δεν του ασκείται ποινική δίωξη, (παρά μόνο επιστροφή των κλοπιμαίων) θεωρώντας ότι η έκθεση των αφύλακτων προϊόντων προκαλεί την κλοπή.

  • Ο/Η Μαρίνα λέει:

   Δεν διαφωνώ, το δέχομαι. Το κράτος – και όχι μόνο οι κυβερνήσεις και βουλευτές – οοολοοοο το κράτος, δηλαδη οι διοικητές των ταμείων, οι διευθυντές και οι απλοί υπάλληλοι δεν έκαναν τίποτα. Επομένως μια μεγάλη ομάδα που φταίνε. Αυτοι άφησαν ακάλυπτα τα χρήματα.

   Δεν δέχομαι όμως οτι και αυτός που με δόλο, ψέμα, σε γνώση του, κάνοντας απάτη, εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη της μητέρας του, δεν φταίει καθόλου. Έχει για εμένα το ίδιο μερίδιο ευθύνης.

 3. Ο/Η Κώστας λέει:

  Οι υπάλληλοι και τα στελέχη των ασφαλιστικών ταμείων αμείβονται γι” αυτόν ακριβώς το σκοπό: να τηρείται η νομιμότητα στις προνοιακές παροχές!
  Το ασφαλιστικό κοστίζει 30 δις ετησίως στο κοινωνικό σύνολο. Από αυτά υποπτεύομαι πως περίπου 10 δις είναι το λειτουργικό κόστος, δηλαδή δεν πάει ως παροχή στους ασφαλισμένους αλλά ως μισθός σε αυτούς που έχουν υποχρέωση να αποτρέψουν την απάτη και δεν το κάνουν.
  Σε δύο προεκλογικές περιόδους δεν άκουσα κανένα κόμμα να δηλώνει πόσο κατά τη γνώμη του πρέπει να κοστίζει το ασφαλιστικό σύστημα και πόσο πρέπει να είναι το λειτουργικό κόστος. Μόνο ένα κόμμα το τόλμησε και φυσικά έμεινε εκτός Βουλής…

 4. Ο/Η oloi mazi λέει:

  Ας πούμε ότι πεθαίνει κάποιος.
  Δεν εκδίδεται άδεια ταφής; Εκδίδεται.
  Δεν δηλώνεται ο θάνατος στο ληξιαρχείο; Δηλώνεται.
  Γιατί να μην μπορεί ΑΥΤΟΜΑΤΑ να γίνεται διακοπή σύνταξης;
  Η ερώτηση απευθύνεται στον συγγραφέα, πουέίχε τις τύχες μας στα χέρια του καμια δεκαριά χρόνια ως υπουργός. Άρα σοφό το «φύλαγε τα πράγματά σου μη κανείς τον γείτονά σου κλέφτη».

 5. Ο/Η thskal λέει:

  Υπάρχουν δύο εντελώς διαφορετικά θέματα:
  Ο κλέφτης και το διεφθαρμένο κράτος.
  Φίλε φυλαξ,
  Αυτό που έλεγε ο πατέρα σου σημαίνει ότι φταίει και το κοριτσάκι της Πάρου για όσα του έκανε ο Πακιστανός. Μόνο ένας φταίει μαζί ή και περισσότερο από τον κλέφτη, ο κλεπταποδόχος.
  Σχετικά με το κράτος, πως μπορούμε να έχουμε κρατικούς υπαλλήλους ακέραιους, και μια κοινωνία διεφθαρμένη; Θα τους εισάγουμε;
  Όσο για τον αυτοματισμό, πως θα μπορούσε να υπάρξει, αφού δεν μας απασχολούσε καν κάτι τέτοιο; Αυτό που μας απασχολούσε ήταν να στηθούν οι υπηρεσίες του δημοσίου έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν τους υπαλλήλους και τους ημέτερους και όχι τους πελάτες-πολίτες.
  Δικό μου συμπέρασμα:
  Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι από τη δουλειά μας πληρωνόμαστε για να προσφέρουμε στους υπόλοιπους. Και θα πρέπει να το καταλάβουμε και να το επιβάλουμε ο ένας στον άλλο, γιατί δεν έχουμε φτιάξει κράτος που να μπορεί ή να θέλει να το επιβάλει.

 6. Ο/Η Φυλαξ λέει:

  Πρεπει σε καποια στιγμη να αρχισουμε να μιλαμε και για την συνυπευθυνότητα του κρατους ειτε δι ενεργειων, ειτε κυριως δια παραλειψεων.
  Οπως σ ενα τροχαιο ατύχημα, κατα την εκθεση την τροχαιας, τη νυφη τη πληρωνει (πολύ εσφαλμένα)σαν εφικτή, αμεση, ανέξοδη και αβασάνιστη λύση, αποκλειστικά και μόνο, ο χειριστής του τιμονιού( δηλ ο οδηγος του …υπαιτιου οχηματος) .
  Πουθενα δε διαπιστωνεται συνυπευθυνοτητα για τον υπευθυνο για την εσφαλμενη, ξεθωριασμενη, ανυπαρκτη σηματοδοτηση, για τα ακοπα απο τις υπηρεσιες του Δημου κλαδια των δενδρων που εμποδιζουν την ορατοτητα, και τα δολοφονικα αυτοκολλητα ποδοσφαιρικων ομαδων σε σηματοδοτες, για το κακης κατασκευης ολισθηρο, στραβο κι αναποδο οδωστρομα,για τον ελλειπη φωτισμο, για την μη υπαρξη η μη λειτουργια αποχετευσης της βροχης, για τον δασκαλο της σχολης οδηγων που (δεν) διδαξε και τον ελεγκτη που (δεν) ελεγξε και του εδωσε το διπλωμα , τον τεχνικος που επισκευασε το αυτοκινητο, το ΚΤΕΟ που το ηλεγξε, τα παρατημενα κασόνια του μανάβη που εκλεισαν την ορατοτητα στη γωνια κι αλλα πολλα…

 7. Ο/Η Φυλαξ λέει:

  Σημερα και ενω υπαρχουν χιλιαδες ανεργα παιδια με γνωσεις τεχνικες που θα μπορουσαν μεσω της συγχρονης τεχνολογιας να εντοπιζουν και να αποτρεπουν τετοιου ειδους παρανομιες εν τη γεννεσει τους,
  η παραγωγικοτητα της γερασμενης ελληνικης, βραδυκινητης, οκνηρης, δημοσιας διοικησης εγκειται στο να ανακοινωνει (και μονο) συνεχως απαγορευσεις, αυξανοντας απλα κι ανεξοδα τις ποινες, μετατρεποντας τα παντα σε κακουργηματα και δημιουργοντας τοσο νεες γενιες «παρανομων κακουργων) οσο και νεες γενιες διεφθαρμενων υπαλληλων.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

 • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
 • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια