Γιατί να μην κλέψω;

  

Δημοσιεύθηκε από τον/την: Ανώνυμος

Αν ξεκίναγα τώρα την επαγγελματική μου καριέρα, σίγουρα θα ήμουν στην ομάδα των οργανωμένων (κόμματα) κλεφτών. Γιατί όχι?

Αυτή η χώρα είναι φτιαγμένη για τους κλέφτες.

Δεν κόβεις αποδείξεις. ε και Τι έγινε? Α ντε να φας κανένα ψιλόπρόστιμο το οποίο -σίγουρα μειώνεται στο μισό – και ενίοτε το σβήνεις κιόλας με λίγο εξειδικευμένο σπρώξιμο. Δεν θα σου κλείσουν και το μαγαζί, άσε τι λέει ο νόμος. Άσε τους τίμιους να σε ανταγωνισθούν πληρώνοντας εφορία.
Βγάζεις τα μαύρα σου λεφτά στο εξωτερικό…. Συμφέρει καλύτερα το 5% που θα πληρώσεις για να τα επιστρέψεις πίσω. Οι τίμιοι είπαμε είναι κοροϊδια. Όλα μέλι…
Κρύβεις το χρήμα σε αγορές με μικρή αντικειμενική τιμή. πχ αγοράζεις ένα οικόπεδο 3,200 μέτρα αξίας (σημερινής) 110,000 ευρώ εκτός σχεδίου, εντός ζώνης και πληρώνεις εφορία επί της αντικειμενικής αξίας 400 ευρώ ανά στρέμμα ήτοι 1280 ευρώ….Δεν χρειάζεται να εξηγήσεις τίποτα.
Αλλά επειδή ο κόσμος είναι κακός και μπορεί να σε καρφώσουν – φρόντισαν και γιαυτό – τραβάς και μια περαίωση να………καμιά 500αριά ευρώπουλα……..και καθάρισες.
Αν έχεις κανένα πρόβλημα με την δικαιοσύνη (sic) τότε αναβολή στην αναβολή μέχρι να βρεθεί στην έδρα ο κατάλληλος δικαστής, και όλα σου τα προβλήματα θα λυθούν μαγικά…

Και άλλα πολλά, αλλά βαριέμαι.

Η φράση ¨Στην Ελλάδα τιμωρείται ο Τίμιος και επιβραβεύεται ο Άτιμος¨ ήταν σχήμα λόγου κάποτε που ήμουν νεώτερος. Τώρα είναι αξίωμα. Δεν χρειάζεται καν απόδειξη.

Και μην φοβάστε ότι θα αλλάξει κάτι. Αποκλείεται. Εδώ οι κυβερνώντες ερμήνευσαν τις εκλογές και απεφάνθησαν ότι ¨ο λαός καταψήφισε το μνημόνιο¨. Εγώ τώρα πως κατάλαβα ότι ο λαός ψήφισε να μην αλλάξει τίποτα?

Διαδωσέ το...
Posted in Γενική άποψη - γνώμη
2 comments on “Γιατί να μην κλέψω;
  1. Ο/Η Καραγκιαούρης Διαμαντής λέει:

    Κατά την Βυζαντινή περίοδο, μετά την άλωση του 1204, ο λαός είχε επιδοθεί σε κρίσεις του τύπου: «…η Θεία Οικονομία προβλέπει ότι πρέπει να καταστραφεί η βασιλεύουσα γιατί ο λαός είναι αμαρτωλός», θέσεις που φυσικά προβάλλονταν από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Νομίζω ότι σε μια τέτοια αναχρονιστική κατάσταση βρισκόμαστε. Σε έναν νέο Μεσσαίωνα, ο οποίος δεν είναι όπως κατά κόρον αναφέρεται εργασιακός, αλλά πολιτισμικός. «Τα πάντα ρει» όπως έλεγε και ο Ηράκλειτος. Το θέμα είναι όμως προς ποια κατεύθυνση. Εάν συνεχίσουμε την μοιρολατρεία, όντως θα καταστραφούμε. Φρονώ ότι η απάντηση σε όλα τα προβλήματα μας, βρίσκεται στις καταβολές μας…..

  2. Ο/Η thskal λέει:

    Φίλε Ανώνυμε, νομίζω ότι είσαι σας το άγνωστο στρατιώτη. Δεν πρέπει να κλέψουμε απλά γιατί αυτό είναι κλεψιά.
    Φίλε Διαμαντή, σε ένα διαφωνώ μαζί σου, δεν είναι μοιρολατρία, είναι αλάτι στην πληγή για να ξυπνήσουμε, να φύγουμε από το μεσαίωνα. Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε πόση δύναμη χρειάστηκε για να κάνουμε αυτό το τεράστιο πολιτισμικό κακό και να στρέψουμε αυτή τη δύναμη προς την αντίθετη κατεύθυνση. Πρέπει πρώτα ¨…να μάθουμε αδελφέ μου να κουβεντιάζουμε ήσυχα-ήσυχα και απλά…¨

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια