Τεχνίτες παντός είδους και ΦΠΑ

  

Δημοσιεύθηκε από τον/την: Δημήτρης Μ.

Ακόμα και σήμερα, Αύγουστο 2012 κάποιοι ζουν στο συννεφάκι τους και νομίζουν ότι ο κόσμος χάνεται αλλά εκείνοι έχουν εξασφαλίσει την βολή τους.

Χρειάστηκε να βάψω τοπικά τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου μου. Πάω σε ένα φανοποιείο, βλέπουν την ζημιά και μου λένε ότι θα κοστίσει 70ευρώ. Αφού έχουμε συζητήσει περίπου 15λεπτά και είμαι έτοιμος να το αφήσω και να φύγω, μου κόβει και ρωτάω αν περιλαμβάνεται ΦΠΑ. Φυσικά δεν περιλαμβανόταν, ΑΝ ΗΘΕΛΑ απόδειξη (…) θα κόστιζε 70 + 23% = 86ευρω

Πήγα το τρέιλερ μιας μικρής βάρκας για service. Συμφώνησα την τιμή στα 290 ευρώ. Όταν ήταν έτοιμο μου είπαν ότι 290 ευρώ φυσικά χωρίς απόδειξη, αν ήθελα απόδειξη έπρεπε να πληρώσω 23% παραπάνω («αυτά είναι δικά μου, αν θέλετε και απόδειξη θα πληρώσετε και του κράτους»).

Η λίστα είναι ατελείωτη και περιλαμβάνει κυρίως κατηγορίες επαγγελματιών χωρίς φυσική έδρα (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ελαιοχρωματιστές κλπ). Το εργόσημο δεν βοηθά σε κάτι, αφού οι προσφορές εξακολουθούν να είναι παραπλανητικές. Και ερωτώ, από την στιγμή που απευθύνονται σε πελάτη λιανικής δεν θα έπρεπε να είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν την τελική τιμή; Το εξωφρενικό βέβαια δεν είναι ότι συνεχίζουν την ίδια κατάσταση, αλλά το ότι δεν μπορεί ένας καταναλωτής με στοιχεία να κάνει καταγγελία στην αρμόδια ΔΟΥ και να επιβληθεί ΑΜΕΣΗ και ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ποινή, ακόμα και αφαίρεση άδειας.

Οι συγκεκριμένοι φοροδιαφεύγουν 23% ΦΠΑ, και 25%-40% φόρο εισοδήματος (οι περισσότεροι έχουν ατομικές επιχειρήσεις με φορολόγηση στο όνομά τους)…. Μετά φταίει ο πολιτικος;

Διαδωσέ το...
Posted in Εφορία - Φοροδιαφυγή
2 comments on “Τεχνίτες παντός είδους και ΦΠΑ
  1. Ο/Η ΚΣ λέει:

    Διάφοροι τεχνικοί – π.χ. ηλεκτρολόγοι και ψυκτικοί που εγκαθιστούν κλιματιστικά- δίνουν αποδειξεις με ΦΠΑ, αλλά σε αυτές δεν αναγράφεται η αμοιβή για την εργασία τους, αναγράφεται ισόποση αγορά σχετικών εξαρτημάτων. “Ετσι όμως δικαιούνται επιστροφή ΦΠΑ διότι δεν εμφανίζεται το πραγματικο εισόδημα από την εργασία τους. Συνήθως ο καταναλωτής δεν το αντιλαμβανεται ή αδιαφορεί.

  2. Ο/Η anonymos λέει:

    Υπάρχουν και πολλοί τεχνίτες που δεν έχουν καν μπλοκ για να κόβουν αποδείξεις. Ειδικά κάποιοι αλλοδαποί, και κάποιοι που δουλεύουν και αλλού και κάνουν τους τεχνίτες για έξτρα εισόδημα (π.χ. εργάτης σε βιομηχανία που τα σαβατοκύριακα κάνει και μερεμέτια).
    Γενικά πάντως πρέπει να υπάρχουν ελάχιστοι ηλεκτρολόγοι/μπογιατζήςδες κ.λ.π. σε ολόκληρη τη χώρα που να μην φοροδιαφέυγουν. Είναι μία κλασική περίπτωση του «μαζί τα φάγαμε». Στην προκειμένη περίπτωση ο τεχνίτης τα τρώει μαζί με τον πελάτη σε βάρος του κράτους.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια