Για το σχόλιο του κου Πάγκαλου

  

Δημοσιεύθηκε από τον/την: Ανώνυμος

Η φράση “μαζί τα φάγαμε” ίσως να απευθύνεται σε ένα (αρκετά μεγάλο) μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Οι υπόλοιποι όμως απαλλάσονται από τις ευθύνες τους ?
Ας αναρωτηθούμε εμείς οι .. νηστικοί, για ποιόν λόγο δεν “φάγαμε’:
Είναι γιατί δεν καταφέραμε να πλησιάσουμε ποτέ στον μπουφέ ή γιατί είχαμε την ΕΥΚΑΙΡΙΑ να φάμε κι εμείς κάτι και δεν το κάναμε γιατί δεν μας το επέτρεψε η συνείδησή μας ή η ντροπή μας?
Ας σταθούμε όλοι στον καθρέφτη και ας αναρωτηθούμε τί θα κάναμε εμείς αν είχαμε το μέλι μπροστά μας?

Η διαφθορά, η παρανομία, η φοροδιαφυγή και η κοροιδία είναι φαινόμενα που τα συναντάμε όλοι παντού στην καθημερινότητά μας και σε όλες τις διαβαθμίσεις.
Και όμως οι αντιδράσεις από τους πολίτες γι” αυτά που υπάρχουν γύρω μας είναι ελάχιστες,
είτε γιατί αδιαφορούν,
είτε γιατί ούτε και αυτοί είναι 100% νομοταγείς
είτε γιατί νιώθουν αδύναμοι (γνωρίζουν ότι δεν θα βγάλουν άκρη γιατί βασιλεύει παντού η ατιμωρησία και επίσης φοβούνται (ού μπλέξεις)

Ο κος Παγκαλος σαφώς και έχει ευθύνες καθώς υπήρξε μέρος του πολιτικού συστήματος αυτής της χώρας για πολλά χρόνια.
Επίσης και εμείς υπήρξαμε πολίτες και ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ αυτού του τόπου για πολλά χρόνια.
Τελικά έχουμε ή δεν έχουμε όλοι σε κάποιο βαθμό ευθυνη για την ζημιά που έχει πάθει ο τόπος μας?

Έστω ότι το σχόλιο του κου Πάγκαλου ήταν ατυχές, είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί μας ενοχλεί και μας θίγει τόσο πολύ.

Διαδωσέ το...
Posted in Γενική άποψη - γνώμη
3 comments on “Για το σχόλιο του κου Πάγκαλου
 1. Ο/Η μαστερ λέει:

  Μια παράμετρος της δήλωσης αυτής που δεν συζητήθηκε είναι η εξής: Εντάξει, δέχομαι τη ρουσφετολογική πρόσληψη, ίσως υπήρχε εθνική ανάγκη, μετα τη χούντα να στηθεί μια δημοκρατικότερη Δημόσια Διοίκηση κλπ. Το πρόβλημα δεν είναι λοιπόν αυτή καθεαυτή η πρόσληψη αλλα αυτό που γίνεται μετά την πρόσληψη. Ο νέος υπάλληλος διαπιστώνει οτι αν έχει την εξυπνάδα να συνεχίσει την κομματική του δραστηριότητα μέσα στη δημόσια υπηρεσία πιά, θα περάσει καλά, μπορεί να καταφέρει να μη δουλεύει και καθόλου, δεν θα φοβάται τιμωρία αν δεν εκτελεί τα καθήκοντά του κλπ. Ο πολιτικός λοιπόν που τον διόρισε έχει εδω διπλή ευθύνη, αν συνεχίσει να τον καλύπτει με ομπρέλα ασφαλείας. Θέλω να πω οτι, αν η κομματική παρέμβαση σταματούσε την επόμενη της πρόσληψης και ο υπάλληλος αφηνόταν στην τύχη του, δηλαδή να κρίνεται απο την απόδοση, το ηθος και τη συμπεριφορά του και γενικά απο τα κριτήρια που ορίζει ο Υπαλληλικός Κώδικας, αργά η γρήγορα θα αποκαλυπτόταν το ποιόν του και ή θα τον απέρριπτε το σύστημα, ή θα τον έκρινε άξιο. Κανείς δεν θα μπορούσε να τον σώσει αν είναι απαράδεκτος και έτσι, ακομη και μια ρουσφετολογική πρόσληψη χωρίς κριτήρια και τυπικά προσόντα, θα αποκάλυπτε εναν άνθρωπο που άξιζε να πιάσει αυτή τη δουλίτσα στο Δημόσιο.

 2. Ο/Η thskal λέει:

  μάστερ επέτρεψε μου, το πρόβλημα είναι η πρόσληψη. γιατί δεν είναι που βάζει στο δημόσιο έναν ανίκανο, δεν είναι που απορρίπτει από το δημόσιο έναν ικανό. είναι που εμπεδώνει την αδικία και την ανασφάλεια, που κατεβάζει τον πήχη των ικανοτήτων, των απαιτήσεων, των προσδοκιών. είναι αυτό που εμποδίζει τον επανέλεγχο που αναφέρεις. είναι τελικά αυτό που μαραζώνει το αύριο της κάθε κοινωνίας, τη νέα γενιά.

  • Ο/Η μαστερ λέει:

   Πολύ σωστό αυτό. Όμως, επειδή τα τελευταία 16 χρόνια έχουμε προσλήψεις με το ΑΣΕΠ (που γενικά είναι αξιόπιστος θεσμός) έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο (το έχω δεί ο ίδιος δηλαδή, επειδή στο Δημόσιο δουλεύω), να έρχονται αυτά τα νέα παιδιά, με προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα, με μεταπτυχιακά, με γλώσσες κλπ και με μια τελείως διαφορετική αντίληψη των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των εργαζομένων, αλλά πολύ γρήγορα να «προσαρμόζονται» στη λογική των παλιών υπαλλήλων και να αρχίζουν κι αυτοί να συμπεριφέρονται ανάλογα. Άρα, κάτι υπάρχει στο χώρο της Δημόσιας Διοίκησης που μολύνει όσους εργάζονται εκεί και δεν έχει απόλυτα σχέση με τον τρόπο πρόσληψης. Αυτό το «μικρόβιο» είναι που δεν ανιχνεύτηκε στη δήλωση του κ. Πάγκαλου εξού και ανέφερα οτι έμεινε στη μέση.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

 • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
 • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια