Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί

  

Δημοσιεύθηκε από τον/την: Ανώνυμος

Το θέμα είναι επίκαιρο λόγω των ελλείψεων σε παιδικούς σταθμούς… Στους παιδικούς σταθμούς αποτελεί πάγια πρακτική οι υπάλληλοι:

- Να δηλώνουν περισσότερα παιδιά απ’όσα φιλοξενούν, για να παίρνουν περισσότερο προσωπικό. Αυτό γίνεται είτε απλά ανεβάζοντας αυθαίρετα τον αριθμό, είτε μην αναφέροντας τα παιδιά που έκαναν αρχικά δήλωση αλλά στη συνέχεια αποσύρθηκαν (πολύ συνηθισμένο). Συχνά τα νούμερα που ακούμε για τις ελλείψεις είναι ψεύτικα (όχι ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπάρχουν όντως ελλείψεις).
- Να καθορίζουν αυθαίρετα και παράνομα το ωράριο, πχ να κλείνουν στις 1:30 ή οι διευθύντριες να ξεκινάνε το ωράριο στις 11
- Να μην επιτελούν τις αρμοδιότητες τους, πχ οι διευθύντριες να μην φυλάνε παιδιά.

Αυτά γίνονται συνήθως με τη γνώση και την κάλυψη του Δημάρχου… Οι γονείς δεν αντιδρούν γιατί φοβούνται τις συνέπειες για τα παιδιά τους, αν κάποιος αντιδράσει πέφτει πάνω του ο Δήμαρχος για να τον πείσει να μην το κάνει θέμα.

Να επισημάνω ότι και εδώ τη βασική ευθύνη την έχουν οι πολιτικοί. Αφενός οι Δήμαρχοι και το εποπτέυων υπουργείου, αφετέρου οι βουλευτές όλων των κομμάτων που οταν στη Βουλή συζητήθηκε το θέμα του ωραρίου των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών εξεγέρθηκαν μιλώντας για «Πάρκινγκ Παιδιών».

Διαδωσέ το...
Tagged with: ,
Posted in Εκπαίδευση - Παιδεία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια