Ελάχιστο Κόστος Κατασκευής Οικοδομής (ΕΚΚΟ)

  

Δημοσιεύθηκε από τον/την: Ανώνυμος

Τα τελευταία 15 χρόνια χιλιάδες Έλληνες έχουν χτίσει από ένα σπίτι. Στο τέλος της διαδικασίας πρέπει να δηλώσουν στην εφορία τι χρήματα έδωσαν και που για το χτίσιμο του σπιτιού.
ΚΑΝΕΙΣ δεν δήλωνε τα πραγματικά χρήματα που έδωσε για να γλιτώσει τον ΦΠΑ αλλά και το ΙΚΑ που συνοδεύει τις εκτελούμενες εργασίες. Απλά ήταν υποχρεωμένοι να δηλώνουν ότι ξόδεψαν τόσα χρήματα όσα ανάγραφε το Ε.Κ.Κ.Ο. (Ελάχιστο Κόστος Κατασκευής Οικοδομής).

Το ΕΚΚΟ δηλαδή υπολόγιζε (κατι σαν α αντικειμενικά κριτήρια) πόσα ξόδεψε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού για να το φτιάξει. Όμως το κόστος που υπολόγιζε ήταν πολύ πολύ μικρότερο από το κανονικό…. Όπως ήταν δηλαδή πολύ μικρότερες οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε σχέση με τις πραγματικές (τουλάχιστον μέχρι πέρυσι).
Αποτέλεσμα: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ και ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ στο ΙΚΑ.
Συνυπεύθυνοι?
Σχεδόν ΟΛΟΙ οι Έλληνες που έχτισαν σπίτι τα τελευταία 15 χρόνια…

Διαδωσέ το...
Posted in Εφορία - Φοροδιαφυγή
One comment on “Ελάχιστο Κόστος Κατασκευής Οικοδομής (ΕΚΚΟ)
  1. Ο/Η fotis958 λέει:

    Πραγματικά το ξέρω τό γνωρίζω το ΕΚΚΟ.Μέ μία διαφορά.Αυτό το έθνικό σκάνδαλο γίνόταν και ΓΙΝΕΤΑΙ ακόμα με τίς ευλογίες του κοτζαμπασικου κράτους.Το οποιο δέχεται το ΕΚΚΟ ώς ένα αληθές και αξιόπιστο έγγραφο τό οποίο μάλιστα περνάει καί από την επίσημη έγκριση τής ΔΟΥ ΄της περιοχής τής Οικοδομής.Θέλω να πω δηλαδή πώς τίς τιμές του ΕΚΚΟ τίς καθορίζει εξ αρχής σε τιμές περιγράφοντας όλες τίς φάσεις τής οικοδομικής δραστηριότητας η ίδια η ΔΟΥ.Εχτισα και ε΄γω.Και μία παροιμία λεει πώς αν δεν χτίσεις και δέν παντρέψεις δέν μαθαίνεις τίπ
    οτα από την ζωή.Λοιπόν η φοροδιαφυγή που έχει ΄γινει με το ΕΚΚΟ με τίς ΕΥΛΟΓΙΕΣ καί την έκριση του κράτους είναι απίστευτη.Μιλάμε όχι μόνο γιά οικοδομές σε μεμονωμένα σπίτια αλλά και σε δεκάδες χιλίαδες πολυκατοικίες και διαμερίσματα.Ισούται το φοροδιαφεύγον ποσόν με το ήμισυ του Ελληνικού χρεους πρό hair-cut.Tόσο απλά.Εκεί βάσισε όλο το κοτζαμπασικο πολιτικό σύστημα το ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑ τής ανάπτυξης τοης οικοδομής.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια