Xορήγηση υπηκοότητας

  

Δημοσιεύθηκε από τον/την: Αντώνης

Μένοντας στο κέντρο της Αθήνας ερχόμαστε σε καθημερινή επαφή με πολλούς μετανάστες. Πολλοί από αυτούς ζούνε χρόνια στην Ελλάδα και μιλάνε τα Ελληνικά καλά. Μας λένε συχνά ότι η ταρίφα για να πάρει την ελληνική υπηκοότητα κάποιος μετανάστης που πληρεί τα κριτήρια είναι 10.000 ευρώ. Εάν δεν τα πληρεί (πχ επειδή ζει στην Ελλάδα μόνο μερικούς μήνες, επειδή δεν έχει χαρτιά κτλ) τότε η ταρίφα ανεβαίνει στα 30.000 ευρώ.

Και μετά λέμε για χάραξη σοβαρής μεταναστευτικής πολιτικής.

Διαδωσέ το...
Tagged with:
Posted in Δημόσια Διοίκηση - Τοπική Αυτοδιοίκηση, Μεταναστευτικό
5 comments on “Xορήγηση υπηκοότητας
  1. Ο/Η Παναγιώτης λέει:

    Πως είναι δυνατόν να βγαίνει δημόσια ο καθένας και να διαδίδει ότι του κατέβει στο κεφάλι για να ικανοποιήσει τα απωθημένα του που δεν κατάφερε να διοριστεί στο δημόσιο?
    Επειδή τυχαίνει να εργάζομαι στην συγκεκριμένη υπηρεσία που αναφέρεις ασχετε συκοφάντη επετρεψε μου να σου πω πως ο έλεγχος που γίνεται είναι εξωνυχιστικός. Δεν εκδίδεται καμία απόφαση απόκτησης Ελληνικής Ιθαγένειας εαν δεν πραγματοποιηθεί συνδυασμένος έλεγχος από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, την κατα τόπο Αστυνομική Διεύθυνση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι έλεγχοι είναι ιδιαίτερα χρονοβόροι και στις περισσότερες περιπτώσεις η ολοκλήρωση τους καθυστερεί πάνω από ενα έτος. Τα πάντα δημοσιεύονται τόσο στο ΦΕΚ όσο και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ οπότε ακόμη και στην περιπτωση που κάποιος υπάλληλος επιχειρήσει να παρανομήσει είναι βέβαιο πως θα γίνει αμέσος αντιληπτό.
    Βέβαια όλα αυτά που γράφω δεν πιστέυω να έχουν ιδιαίτερη σημασία για σένα. Πλέον έχεις βάσιμα επιχειρήματα και αποδείξεις αφού «κάποιος» «κάπου» «κάποτε» σου αποκάλυψε το πως έχουν τα πράγματα στα αλήθεια….και εσυ φυσικά είπες να βγείς και να ανοίξεις τα μάτια στον κόσμο. Συγχαρητήρια

    • Ο/Η Αντώνης λέει:

      Καταρχάς είμαι δημόσιος υπάλληλος αρκετά χρόνια και δεν έχω κάποιο απωθημένο που δεν μπήκα στο δημόσιο, μάλλον το έχω μετανιώσει με τις περικοπές που γίνονται τον τελευταίο καιρό. Επιπλέον δεν αμφισβητώ την ευσυνειδησία σου σαν δημόσιος λειτουργός. Το μόνο που δεν διευκρίνισα στη προηγούμενη δημοσίευση είναι ότι αφορά σε σχόλια που ακούγαμε στη γειτονιά το διάστημα 2007-2009 από αλλοδαπούς καταστηματάρχες (όχι μόνο από έναν) και θα μου έκανε εντύπωση να έχουν όλοι μαζί συνωμοτήσει για να συκοφαντήσουν το ελληνικό δημόσιο.

  2. Ο/Η ΑΓΓΕΛΟΣ λέει:

    Ένας τρόπος απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας, με το αζημίωτο πάντα, είναι και με την μέθοδο της «υιοθεσίας». Κάποιοι «συμπατριώτες» υιοθετούν κάποια ενήλικα παιδάκια από την Αφρική και αμέσως αυτά αποκτούν ιθαγένεια. Το διαπίστωσα όταν μια κυρία από την Νιγηρία μου έδειξε την ελληνικότατη ταυτότητά της με το ελληνικότατο όνομά της για να νοικιάσει το διαμέρισμά μου στα Πατήσια. Παρά τις αντιδράσεις των συνοίκων της πολυκατοικίας που δεν ήθελαν έγχρωμους γείτονες εγώ ως πολέμιος του ρατσισμού αδιαφόρησα. Σταματώ εδώ για να μην επεκταθώ στα αποτελέσματα των επιλογών μου.

  3. Ο/Η Κώστας λέει:

    Έλεος πιά…την ιθαγένεια δεν μπορείς να την αποκτήσεις,την παίρνεις με την γέννησή σου.Η υπηκοότητα είναι αυτή που αποκτιέται…

  4. Ο/Η Θεόδωρος Βασιλειάδης λέει:

    Kύριε παναγιώτη, αν εργάζεστε στην ανάλογη υπηρεσία, έστω κι αν εσείς ο ίδιος είστε απόλυτα αδιάφθορος, θα πρέπει να γνωρίζετε πολύ καλά πως υπάρχουν συνάδελφοί σας που εκμεταλεύονται τις ανάγκες των άμοιρων μεταναστών, αφού και ο ίδιος ο εργοδότης σας ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ προτοστατεί στην εκμετάλευση των ανθρώπων αυτών, εισπράτοντας κατά την δήλωση μεταναστών 6000 – 7000 ευρώ για έκδοση παραμονής και κάρτα εργασίας. Τώρα πως μοιράζονται αυτά τα λεφτά, το αφήνω στην κρίση σας. Και μην μου πείτε πως είστε μέλος του τμήματος ¨οι αδιάφθοροι ¨γιατί θα σκάσω στα γέλια!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια