Καθηγητές ξένων γλωσσών, σωματικής αγωγής, και θεολογίας. Τους χρειαζόμασταν;

  

Δημοσιεύθηκε από τον/την: Ανώνυμος

Το 1982 μας έλεγαν ότι οι θεολόγοι δεν ήταν πολλοί και αν περνούσαμε θεολογία θα βρίσκαμε δουλειά ως εκπαιδευτικοί. Την ίδια εποχή αν σκεφτόσουν την αρχιτεκτονική, γελούσαν μαζί σου. Πού πραγματικά στόχευε το αναπτυξιακό μοντέλο? Στην δημιουργία δημοσίων υπαλλήλων άσχετα αν χρειάζονταν. Έτσι ήταν καλύτερο τότε να γίνεις θεολόγος παρά αρχιτέκτονας!!!!! Ετσι λοιπόν, εισαγωγικές εξετάσεις και δημιουργία απόφοιτων, αγγλικης φιλολογίας, γαλλικής φιλολογίας, γερμανικής φιλολογίας, γυμναστές, θεολόγοι. Στη συνέχεια οι υπουργοί παιδείας διευρύνουν τις θέσεις μετά από συνδικαλιστικές κομματικές πιέσεις και έτσι έχουμε καθηγητές ξένων γλωσσών και γυμναστές ακόμη και στο δημοτικό. ΌΛΟΙ γνωρίχζουν ή πρέπει να γνωρίζουν ότι τα παραπάνω μαθήματα είναι ώρες του παιδιού και κατά συνέπεια οι μισθοί αυτοί συνιστούν αχρείαστες δαπάνες του προυπολογισμού.

Καταρχήν η συγκεκριμένη “ιστορία” δεν φαίνεται να είναι σχετική του μαζι τα φάγαμε. ΛΑΘΟΣ, είναι σχετικότατη. Δεν χρειάζεται να υπάρχει ρουσφέτι με την στενή έννοια. Πολιτικές αποφάσεις που αποβλέπουν στην αδιάκριτη τακτοποιήση τομέων αποφοίτων ώστε να ικαποιηθούν συνδικαλιστικά/κομματικά αιτήματα είναι επίσης ρουσφετολογικές αποφάσεις. Χρειζόμαστε μαθημαιτκούς, φυσκικούς, χημικούς στα γυμνάσια, (διότι αυτούς χρειάζεται η οικονομία, ΠΑΝΤΑ), και οχι στρατούς δημοσίων εκπαιδευτικών που απαρτίζονται από καθηγητές ξένων γλωσσών τις οποίες τα ελληνοπούλα ετσι και αλλιώς διδάσκονται σε φροντιστήρια ξένων γλώσσων. Για τους γυμναστές και θεολόγους, επεξηγηματικά σχόλια δεν χρειάζονται.

Διαδωσέ το...
Posted in Εκπαίδευση - Παιδεία
29 comments on “Καθηγητές ξένων γλωσσών, σωματικής αγωγής, και θεολογίας. Τους χρειαζόμασταν;
 1. Ο/Η Dimitris λέει:

  Το ωράριο των εκπαιδευτικών 8-2 πρέπει να τηρείται απαρεγκλίτως για όλους. Εγώ βλέπω στις 10.45′ το πρωί άλλους συναδέλφους να έρχονται στο σχολείο και άλλους να φεύγουν!

 2. Ο/Η agramatos λέει:

  επειδή αναφέρθηκε το 1982. κάποιος τότε έκανε μια έρευνα και έβγαλε το εξής καταπληκτικό συμπέρασμα. αν το 1980 έκλειναν τα πανεπιστημιακά τμήματα για καθηγητές και δεν έμπαινε κανένας νέος υποψήφιος καθηγητής στο πανεπιστήμιο, οι υπάρχοντες πτυχιούχοι και οι υπάρχοντες φοιτητές επαρκούσαν για είκοσι χρόνια. έπεσε έξω. η επετηρίδα καταργήθηκε το 1997. τρία χρόνια ενωρίτερα γιατί υπήρχαν (το 1997) περισσότεροι από 200000 χιλιάδες εγγεγραμμένοι αδιόριστοι και μπήκαν οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ. σήμερα κανένας δεν ξέρει πόσοι είναι οι απόφοιτοι καθηγητικών σχολών. και όμως επιμένουμε να αυξάνεται ο αριθμός των εισαγομένων.

 3. Ο/Η Heliotypon λέει:

  Για τους καθηγητές των ξένων γλωσσών και τους γυμναστές δεν έχω γνώμη, αν και αυτά που διδιάσκουν μου μοιάζουν χρειαζούμενα. Ειδικά για τους δασκάλους ξένων γλωσσών, αν κάνουν καλά τη δουλειά τους δεν βλέπω γιατί δεν χρειάζονται. Οι γονείς πληρώνουν για να πάνε τα παιδιά τους στα φροντιστήρια ξένων γλωσσσών, γιατί να μην μάθουν τι γλώσσες στο σχολείο;

  “Οσο για τους θεολόγους μου έρχεται να γελάσω τρανταχτά με την ειδικότητα! Δηλαδή τι ακριβώς ξέρει ο θεολόγος; Ξέρει περί θεού; Ξέρει απ” έξω τα φαιδρά παραμύθια που λέγονται θρησκεία; Αντί να ντρεπόμαστε για το αίσχος αυτό, αυτή τη μεγάλη απάτη που λέγεται θρησκεία και που έχει αποδειχτεί ολέθρια για την νοημοσύνη μας αλλά και την εξόντωση και τη δυστυχία εκατομμυρίων ανθρώπων, συνεχίζουμε να παράγουμε στα πανεπιστήμια δάσκαλους του ψεύδους και της απάτης. Ντροπή κάθε πολιτισμένης κοινωνίας!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

 • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
 • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια