Μαζί τα φάγαμε, η μισή αλήθεια…

  

Δημοσιεύθηκε από τον/την: Κώστας Λέκκας

κ.Πάγκαλε, αν και δεν συμφωνώ σε πολλά μαζί σας, σας εκτιμώ γιατί έχετε το θάρρος να αναλάβετε αυτήν την πρωτοποριακή πρωτοβουλία και να εκδώσετε αυτό το βιβλίο, ελπίζω να διαβαστεί από πολλούς.

Η ευθύνη δεν μπορεί παρά να είναι αναλογική, ευθύνονται κυρίως αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις και προφανώς όλοι όσοι ωφελούνται άμεσα. Αν μπορούσα να απλουστεύσω η ευθύνη βαρύνει κατά 70% όσους έχουν ασκήσει εξουσία και κατά 30% όσους έχουν ωφεληθεί άμεσα. Αυτή η προσέγγιση δεν οδηγεί στο “ όλοι μαζί τα φάγαμε” μάλλον το πιο σωστό είναι ότι περίπου το 50% τα φάγανε και το άλλο 50% πληρώνει το λογαριασμό.

Θα σταθώ σε δύο περιπτώσεις:

Η 1η περίπτωση αφορά τους γενικούς διευθυντές, εάν κάποιοι πρέπει να ερευνηθούν πρώτοι για διαφθορά και κακοδιαχείριση είναι όσοι υπηρετήσαν σε διευθυντικές θέσεις τα τελευταία 20 χρόνια, αντί για κάθαρση ψηφίσατε νόμο που βασικά δίνει τα πιο πολλά μόρια σε όσους έχουν ήδη υπηρετήσει σε διευθυντικές θέσεις να ξανά-διοριστούν! διευθυντές χωρίς καμία αξιολόγηση και αναδιοργάνωση των βασικών δομών της δημόσιας διοίκησης, με αυτό τον τρόπο διαιωνίζεται το πελατειακό κράτος!

Η 2η περίπτωση αφορά την περίφημη ΚτΠ ΑΕ, αντί η Κυβέρνηση σας να ορίσει διοίκηση από έμπειρα στελέχη της αγοράς, διορίζει πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο στελέχη του ΠΑΣΟΚ που κουκουλώνουν την σπατάλη των προηγούμενων ετών και συνεχίζουν τα ίδια, δηλαδή έχουμε μια εταιρεία που έχει μοιράσει πάνω από 700εκ. ευρώ σε έργα που όπως προκύπτει και από την καταγραφή που έχετε κάνει στο http://antiproedros.gov.gr/ict τα 2 στα 3 είναι άχρηστα! και με 3% μίζα ένας μικρός αριθμός στελεχών που αποφάσιζαν ποίος θα πάρει τα έργα έχουν εισπράξει πάνω από 20εκ. ευρώ σε μίζες τα τελευταία 6 χρόνια!

Ασχολείται κανείς όχι!

Απλά συνεχίζουμε να σπαταλούμε τα λεφτά των Γερμανών φορολογουμένων σε άχρηστα έργα και να δίνουμε το λάθος μήνυμα ότι κανένας δεν τιμωρείται!

Με εκτίμηση,
Κώστας Λέκκας

Υ.Γ. Άλλο ένα λάθος μήνυμα είναι η αντικατάσταση του κ.Διώτη στον ΣΔΟΕ με κομματικό φίλο του κ.Σαμαρά την ώρα που ο ΣΔΟΕ ερευνά ο πόθεν έσχες 500 πολιτικών, οι κκ.Βενιζέλος και Κουβέλης δεν αντέδρασαν γιατί πιθανά τους συμφέρει;

Υ.Γ. Η ΔΙΑΥΓΕΙΑ– http://diavgeia.gov.gr/ –, είναι το πιο επαναστατικό μέτρο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δυστυχώς η κυβέρνηση του κ.Γ.Α.Παπανδρέου θα μείνει γνωστή για την αδυναμία της να διαχειριστεί το χρέος που επεδίωξε να αναλάβει από την ΝΔ χωρίς να έχει την στοιχειώδη πολιτική εξυπνάδα να απαιτήσει να συνδιαχειριζόντουσαν την κρίση το 2009

Διαδωσέ το...
Tagged with: , , , ,
Posted in Δημόσια Διοίκηση - Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια