Πατέρας γιος τα ίδια και τα ίδια

  

Δημοσιεύθηκε από τον/την: Ανώνυμος

Ο γιος πάλεψε, αλλά μετά από τρεις διαδοχικές συμμετοχές στις πανελλήνιες εξετάσεις δε τα κατάφερε να μπει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Αν ήταν γιος υδραυλικού θα πήγαινε για υδραυλικός…..αλλά δεν ήταν….. Ο καλός του ο Μπαμπάς ήταν καθηγητής στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο. Πήγε σε κολέγιο της αγκλετέρας (3 χρόνια στο ΙΕΚ Μανώλα και ένα χρόνο στο εξωτερικό και πάει η μόρφωση καπνός). Όλο αυτό το διάστημα ο καλός καθηγητής έβαζε τον υπάκουο γιο σε ερευνητικά προγράμματα ώστε το παιδί να έχει εμπειρία….

Ημέρα τινά η καλή μας υπουργός Β. Παπανδρέου είπε πως αν έχεις 3 χρόνια συμβάσεις και δεν μπορούν χωρίς εσένα να ζήσουν (πάγιες και διαρκείς ανάγκες) γίνεται αορίστου χρόνου στην υπηρεσία σου. Έτσι φαντάρος ον ο γιόκας έγινε υπάλληλος αορίστου χρόνου και το διδακτορικό του έκανε στο Γεωπονικό δημοσία δαπάνη καθότι γραφείο δε του δώσανε για την υπηρεσία και τον πατέρα βόηθαγε με θάρρος παρρησία. Μόλις το διδακτορικό του τελείωσε αμέσως βγήκε θέση και λέκτορά τον κάνανε. Σημ. Πολλοί καθηγητες απαίτησαν να τελειώσει τη Γεωπονική πριν τον εκλέξουν….

Έτσι στο Τμήμα που εκλέχθηκε λέκτορας ήταν ένα χρόνο μόλις πριν και φοιτητής…. Παρακολούθησε τα δύο τελευταία χρόνια…… Φυσικά όποιος εκάνε από πτυχιακή μέχρι μεταδιδακτορικό στο εργαστήριο του μπαμπά τον έβαζε μέσα στις εργασίες του αυθορμήτως…. Προσόντα άπειρα μιλάμε. Εκλέχτηκε δηλαδή λέκτορας στο ίδιο πανεπιστήμιο στο ίδιο τμήμα στον ίδιο τομέα και στο ίδιο εργαστήριο όπου καθηγητής ήταν ο πατέρας του. Στην εκλογή ήταν ο «μοναδικός¨ υποψήφιος γιατί και το αντικέιμενο ήταν προσαρμοσμένο.

Αν ίσχυε ο νέος νόμος δε θα μπορούσε να εκλεγεί αν δεν είχαν περάσει 5 χρόνια απο την απόκτηση του διδακτορικού.

Διαδωσέ το...
Tagged with: , ,
Posted in Εκπαίδευση - Παιδεία
2 comments on “Πατέρας γιος τα ίδια και τα ίδια
  1. Ο/Η Γπ λέει:

    Αναρωτιεμαι γιατι τετοιες ιστοριες κατα κανονα αποκρυπτουν τα ονοματα..Μηπως απλα για να δημιουργουν εντυπωσεις??

  2. Ο/Η Χρήστος λέει:

    >>καθηγητες απαίτησαν να τελειώσει τη Γεωπονική πριν τον εκλέξουν….<<

    Φίλε σφάζεις με το βαμβάκι, σε νιώθω

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια