Το μέγεθος της υποκρισίας των ελλήνων πολιτικών

  

Δημοσιεύθηκε από τον/την: Τ. Α.

Η δήλωση του Θ. Πάγκαλου ότι «μαζί τα φάγαμε» είναι το αποκορύφωμα του θράσους και της υποκρισίας των ελλήνων πολιτικών, για τον εξής απλό λόγο: οι ευσυνείδητοι και νομοταγείς εργαζόμενοι του δημοσίου τομέα που θέλουμε να προασπίσουμε τα συμφέροντα του κράτους και του φορολογούμενου, αντιμετωπίζουμε καθημερινά την περιφρόνηση, την απομόνωση και την καταστολή εκ μέρους των εμπίστων σας, εκείνων δηλαδή που προσεκτικά τοποθετείτε στις διοικητικές θέσεις των δημοσίων υπηρεσιών για να τους ελέγχετε.

Ακόμη και σήμερα, έχοντας η χώρα εξωκοίλει οικονομικά και με τους δανειστές να μας πιέζουν αλύπητα, τα θηρία της ελληνικής πολιτικής σκηνής εξακολουθούν να έχουν μια και μόνη σκέψη στο μυαλό τους: πως θα χώσουν τα κοφτερά δόντια τους βαθιά μέσα στο τρυφερό δημόσιο χρήμα.

Ναι κ. Πάγκαλε, και οι πολίτες έχουν ευθύνη για αυτή την κατάντια, αλλά η ευθύνη δεν κατανέμεται ίσα: εσείς οι πολιτικοί είχατε και έχετε και την εποπτεία και τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Παραιτήθηκε ποτέ κάποιος έλληνας πολιτικός για λόγους ευθιξίας; Μίλησε ποτέ ανοικτά σε δημοσιογράφο ο υπουργός οικονομικών ή ο διευθυντής του λογιστηρίου του κράτους να πει ότι το καράβι μας οδεύει στα βράχια; Επτασφράγιστο μυστικό κρατούσατε την οικονομική κατάσταση! Γιατι; Μα βέβαια για να μη γίνει εξορθολογισμός των δαπανών.

Ποιός φοβάται τον εξορθολογισμό; Οι πολίτες; Όχι, οι πολίτες δεν τον φοβούμαστε και θέλουμε να γνωρίζουμε την πραγματικότητα. Είναι πολύ προτιμότερο να αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα παρά να υποκείμεθα στα οριζόντια μέτρα της απελπισίας.

Κ. Πάγκαλε, μάταια προσπαθείς να διασώσεις την υστεροφημία σου κάνοντας τέτοιες δηλώσεις. Έστω και αργά, οι έλληνες πολίτες έχουμε πλέον ξυπνήσει…

Διαδωσέ το...
Tagged with: , , ,
Posted in Δημόσια Διοίκηση - Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια