Και Α και Ου και ΔΑΠ Νου Δου Φου Κου

  

Δημοσιεύθηκε από τον/την: Ανώνυμος

Είναι γραμμένο στο DNA μας, το ρουσφέτι, η πονηριά, η απάτη.

1999, φοιτητικές εκλογές ΤΕΙ Αθήνας. Υποψήφιος με την ΠΑΣΠ. Πριν τις εκλογές δεν έχω πάρει χαμπάρι γιατί πράγμα μιλάμε, απλά κάνω την χάρη σε ένα κολλητό να κατέβω γιατί με είχε πρήξει. Δεν είχα καμία όρεξη να ασχοληθώ. Ο πατέρας μου ασχολείται με το ΠΑΣΟΚ ενεργά οπότε το βλέπω ως ευκαιρία περισσότερο για να ευχαριστηθεί.

Αρχίζω και πηγαίνω στις συναντήσεις. Καθηγητές, πρόεδροι κτλ μας τραβολογούσανε από δω και κει και μας τάζανε. Στα γραφεία της νεολαίας είχαμε δικό μας τηλέφωνο για να κάνουμε τον προεκλογικό αγώνα μας!!! Οι εκσυχρονιστές είχανε φροντίσει.

Στις εκλογές είμαι στην εφορευτική επιτροπή. Περνάει φάκελος από μπροστά μας με δύο ψηφοδέλτια μέσα – ένα ΠΑΣΠ και ένα ΔΑΠ. Άκυρο λέω. Τι λες μου λέει ο έτερος έφορας; Εγκυρότατο – κάνει και σκίζει το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΠ! Εγκεφαλικό εγώ. Για να μην τα πολυλογώ με μαζέψανε οι λοιποί της ΠΑΣΠ και με διαβεβαιώσανε ότι δεν είχα δει καλά! Φαίνεται τα είχανε τακιμιάσει και εγώ το ΖΩΩΝ δεν είχα πάρει χαμπάρι.

Αυτό είναι ένα πολύ μικρό παράδειγμα και πολύ ασήμαντο σε σχέση με άλλα. Ωστόσο δείχνει το ποιόν μας, την κουλτούρα μας. Και δυστυχώς το κακό ξεκινάει από το πανεπιστήμιο.

Δεν υπάρχει σωτηρία δυστυχώς.

Διαδωσέ το...
Tagged with: , ,
Posted in Εκπαίδευση - Παιδεία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια