Σύλληψη υπαλλήλων του υπουργείου Ανάπτυξη για δωροδοκία

  

Δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, με την κατηγορία ότι απαίτησαν 120.000 ευρώ από επιχειρηματία, ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας, προκειμένου να εγκρίνουν και να προωθήσουν φάκελο αναπτυξιακού χαρακτήρα, επιδοτούμενου προγράμματος για τη μονάδα που βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με την καταγγελία του επιχειρηματία, οι δύο υπάλληλοι είχαν εκβιαστικά παραλάβει παλαιότερα 50.000 ευρώ. Σήμερα τους δόθηκαν άλλα 10.000 ευρώ που είχαν προσημειωθεί από το συνολικό απαιτούμενο ποσό των 120.000 ευρώ.

Αρχικά, οι συλληφθέντες είχαν απαιτήσει το 10% της δικαιούμενης επιδότησης, που ανέρχονταν περίπου στο ποσό των 300.000 ευρώ, και ύστερα από συνεχείς διαπραγματεύσεις το ποσό ρυθμίστηκε στα 120.000 ευρώ.

Συλληφθέντες είναι ένας 58χρονος που υπηρετεί στη Διεύθυνση Οικονομικών και μία γυναίκα 56 χρονών, η οποία είναι προϊσταμένη του Τμήματος Διαχείρισης και Παρακολούθησης Κοινοτικών Προγραμμάτων, του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο 58χρονος συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι, στην οδό Μητροπόλεως, στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που παραλάμβανε το προσημειωμένο ποσό των 10.000 ευρώ από τον επιχειρηματία. Η 56χρονη συνελήφθη αμέσως μετά στο σταθμό του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής, την ώρα που παραλάμβανε μερίδιο του προσημειωμένου ποσού από τον 58χρονο.

Ο επιχειρηματίας πήγε χτες το μεσημέρι στην Αστυνομία και κατήγγειλε τον εκβιασμό σε βάρος του αναφέροντας ότι, ενώ έχει εγκριθεί επιδότηση για επένδυση στην ξενοδοχειακή μονάδα που διατηρεί στο Ηράκλειο Κρήτης, ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ, ο 58χρονος στη Διεύθυνση Οικονομικών του απαιτούσε εκβιαστικά 120.000 ευρώ προκειμένου να προωθήσει τον φάκελο της επιδότησης, ο οποίος καθυστερούσε από το 2009.

Σε βάρος των δυο συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εκβίαση και δωροδοκία, και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η Αστυνομία καλεί τους πολίτες να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 210 647 6823, της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] προκειμένου να δώσουν πληροφορίες ή να καταγγείλουν τυχόν παρόμοιες ενέργειες από κρατικούς λειτουργούς.

Πηγή: Καθημερινή.

Διαδωσέ το...
Tagged with: , ,
Posted in Από τον τύπο, Επενδύσεις - Επιχειρήσεις

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια