Υπερβολικές αποδοχές

  

Δημοσιεύθηκε από τον/την:

Οταν ήλθα από μεγάλη ιδιωτική εταιρεία στο Δημόσιο, βρήκα την γραμματέα της Υπηρεσίας, αμόρφωτη του Λυκείου να είναι από το παράθυρο ΠΕ αντί ΔΕ και με τα ΔΙΒΕΕΤ να παίρνει στάνταρ 2800 καθαρά (πάνω από 3000 με τα εξτραδάκια, πλασματικές υπερωρίες κλπ.). Δεν ήξερε λέξη Αγγλικά ή ο,τιδήποτε άλλο, και από υπολογιστές «Ασε αυτόν τον διάολο, σε 2 χρόνια βγαίνω σε σύνταξη, δεν χρειάζεται να τον μάθω.»
Ο μισθός ήταν ίσος με μισθό Διευθυντή της εταιρείας που δούλευα, με πτυχίο, Μάστερ και γλώσσες.
Εγώ παρότι ικανός, με πτυχίο και γλώσσες και υπολογιστές στα δάχτυλα, και με αντικείμενο σημαντικό, έπαιρνα πολύ λιγώτερα από αυτήν, που έκανε απλή καταχωρητική δουλειά.

Η αξιοκρατία στο Δημόσιο είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ. Αν δεν μπουν μέτρα αξιολογησης-αποτελεσματικοτητας, και να επιβραυεονται οι αξιοι και ικανοι, δεν θα αλλάξει τίποτε.

Διαδωσέ το...
Tagged with: , , , ,
Posted in Αμοιβές - Συντάξεις - Επιδόματα - Υπερωρίες
2 comments on “Υπερβολικές αποδοχές
 1. Ο/Η giorgoskar. λέει:

  ενιαίο μισθολόγιο παντού!

 2. Ο/Η Μ.Α. λέει:

  Αξιολόγηση χωρίς προηγούμενη διερεύνηση του πώς χώθηκε ο κάθε σχετικός ή άσχετος στο δημόσιο δεν έχει κανένα νόημα.
  Για παράδειγμα: πολλοί πτυχιούχοι που μπήκαν με πολιτικό μέσον στο δημόσιο (με σειρές προτεραιότητες και γελοίες συνεντεύξεις Παυλόπουλου) σήμερα κορδώνονται ότι μπήκαν με «διαδικασίες ΑΣΕΠ» και άρα κανείς δεν μπορεί να τους κουνήσει. Αυτό αποτελεί απίστευτη αλητεία τη στιγμή που μερικές χιλιάδες άλλοι επίσης πτυχιούχοι διεκδίκησαν (και οι περισσότεροι απέτυχαν) μια αντίστοιχη θέση συμμετέχοντας σε αλλεπάλληλους και εξαιρετικά απαιτητικούς γραπτούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.
  Της αξιολόγησης πρέπει να προηγηθεί έλεγχος από μηδενική βάση ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (ειδικά όσων έγιναν κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης του δημοσιονομικού ελλείμματος). Διαφορετικά μιλάμε για νομιμοποίηση των φαύλων.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

 • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
 • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια