Πολλοί «απλοί πολίτες» τα τρώνε ακόμα!

  

Δημοσιεύθηκε από τον/την:

Πριν μερικές μέρες, ήρθαν στο σπίτι να μας εχνίτες να επισκευάσουν τα aircondition (όπως και του παππού μου) και να τα καθαρήσουν. Είχαμε ρωτήσει πόσο θα κοστίσει, και μας είχαν πεί 140 Εύρώ.
Ήρθαν, καλή δουλειά κάναν, δεν λέω. Έρχεται η ώρα να πληρώσουμε, πουθενά απόδειξη. Ο πατέρας μου ούτε καν το πρόσεξε. Έγώ την ζητάω. Εκεί στραβώνουν και μας λένε πως αν θέλουμε απόδειξη, θα πρέπει να πληρώσουμε το 23% ΦΠΑ επιπλέον. Όταν ρώτησα γιατί δεν μας είπαν τιμή με ΦΠΑ όταν ρωτήσαμε, μας απαντάν με κάθε φυσικότητα ότι ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ! ! !
Τους λέμε να κόψουν αποδειξη και μας λένε ότι θα πάρει λίγο γιατί δεν έχουν το μηχάνημα μαζί. Εμείς τους λέμε πως μόλις μας δώσουν την απόδειξη, θα τους πληρώσουμε. Αλλιώς είμαι σίγουρος πως θα το «ξέχναγαν»

Ακόμα, πόσοι απο εμάς έχουν μπεί σε ταξί και ο ταξιτζής δεν δίνει απόδειξη; Σε μερικές περιπτώσεις οι ταξιτζήδες μου λέγαν «το μηχάνημα έχει χαλάσει» ή «μου τέλιωσε το χαρτί ρε σύ» και άλλα τέτοια.

Να μιλήσω για τα «Rooms to let»; Δεν βλέπω και συχνά απόδειξη από αυτά, και μόλις επιμήνω να την πάρω, ανεβαίνει η τιμή! Γιατί -προφανώς!- όπως και με τους τεχνίτες του A/C η τιμή που συμφωνείς με την «φιλική γιαγιάκα» δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ.

Πόσοι δουλέυουν γκαρσόνια εποχιακοί, delivery, φοιτητές με ιδιαίτερα κτλ, και πληρώνονται μαύρα; Newsflash παίδες. Φοροδιαφεύγεται και εσείς. Ειδικά αν παίρνετε ΚΑΙ επίδομα ανεργείας, τα τρώτε με τους άλλους.

Δεν λέω, οι εφοπλιστές, οι πολιτικοί, οι γιατροί, οι δικηγόροι κτλ τρώνε πολλά. Αλλά δεν είναι κι οτι εμείς οι πολλοί δεν τρώμε τίποτα.

Με όλη την εκτίμηση σε αυτούς που ήταν στο σύνταγμα… ρε παιδιά, 40 χρόνια τρώγαν οι δικοί μας, που ήσασταν; Πόσοι από εσάς διαμαρτυρήθηκαν στο Σύνταγμα για το «Τσοβόλα δώστα όλα!», το «0+0=14%», την Siemens, το βατοπαίδι, το Ζαχόπουλο, κτλ;
Πόσοι βγήκατε στο σύνταγμα με ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ να λέτε «Όχι άλλοι διορισμοί! Το δημόσιο δεν αντέχει!» ή «Η οικονομία δεν αντέχει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις!»
Αλλα βλέπεις όταν μας δίνουν «μια θεσούλα» που περισσεύει εντελώς ή παίρναμε αυξηση ήταν καλά.

ΚΑΘΕ μα ΚΑΘΕ αντιπολίτευση που θυμάμαι έλεγε «αυτός ο δρόμος οδηγεί στην καταστροφή!». Όποιον και να ρώταγα, τα τελευταία 15+ χρόνια συμφωνούσε ότι η Ελλάδα ξοδεύει και ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΕΙ, πολύ περισσότερα από όσα παράγει. Κανείς δεν ήταν αισιόδοξος πως τα πράγματα θα πηγαίνουν καλά. Μάλιστα, από συζητήσεις που είχα το 2000-2001 (με το χρηματηστήριο) οι περισσότεροι πιστεύαν πως θα καταρέυσουμε μέχρι το 2005 κτλ.

Διαδωσέ το...
Tagged with: , , , , , , , , , , , , , ,
Posted in Γενική άποψη - γνώμη, Δημόσια Διοίκηση - Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εφορία - Φοροδιαφυγή
One comment on “Πολλοί «απλοί πολίτες» τα τρώνε ακόμα!
  1. Ο/Η Έλληνας λέει:

    Να είσαι σίγουρος/η ότι στην τιμή των 140 συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ. Απλά για να μην κόψουν απόδειξη σε «εκβιάζουν» έμμεσα με το 23%…
    Έπρεπε να τους καταγγείλετε την ίδια στιγμή, για να βλέπατε αντιδράσεις, απλά φοβόμαστε μην πέσουμε σε τίποτα αλήτες, κλπ…
    Για τα υπόλοιπα συμφωνώ, βέβαια παντού συμβαίνουν, αλλά στην χώρα μας παράγινε!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια