Ως πότε το ατομικό συμφέρον θα βασιλεύει στην Ελλάδα ;

  

Δημοσιεύθηκε από τον/την: Ο άνθρωπος στην ουρά.

Δυστυχώς η άγνοια, η έλλειψη παιδείας , η κοντόφθαλμη όραση, ο φιλοτομαρισμός βασιλεύει στην Ελλάδα.
Είναι ο συμπολίτης μας που ρίχνει το χαρτάκι στο δρόμο χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι λερώνει το ίδιο του το σπίτι , η ότι αύριο θα πρέπει να πληρώσει κάτι παραπάνω για τη δημοτική καθαριότητα για την επί πλέον άσκοπη ρύπανση που προκαλεί ενώ μπορούσε κάλλιστα ν αποφύγει.
Είναι εκείνος που κλέβει τη σειρά στην ουρά αναμονής, καταλαμβάνει αναξιοκρατικά μια θέση κλπ, χωρίς να σκέφτεται ότι το παιδί του, ο αδερφός του, ο πατέρας του αύριο δεν θα είναι ίσως το ίδιο τόσο καπάτσος ώστε να κλέβει κι εκείνος, και κάποιος άλλος θα τους υπερσκελιζει στη ζούλα, όπως τώρα κάνει ο ίδιος, διαιωνίζοντας δυσλειτουργίες χωρίς να συνδράμει στην επίλυσή τους.
Συγχρόνως παραπονείται για την αναποτελεσματικότητα των υπηρεσιών των υπαλλήλων του κράτους μη θέλοντας να παραδεχθεί ότι κι εκείνοι ακολούθησαν απλά το παράδειγμά του.
Δεν ξεχνώ την επιγραφή του σουηδικού ΙΚΕΑ που σε προτρέπει να επιστρέψεις εσύ ο ίδιος, και όχι η καθαρίστρια, τον δίσκο φαγητού στη λάντζα, αν θέλεις οι τιμές τους να παραμένουν χαμηλές ,γλυτώνοντας άσκοπες επί πλέον υπηρεσίες που επιβαρύνουν το κόστος λειτουργίας και που φυσικά αύριο θα τις βρεις μπροστά σου στις αυξημένες τιμές των επίπλων που θα πας ν αγοράσεις.
Είναι εκείνος που παραξενεύεται για την αύξηση της παραστατικότητας όταν σας εργοδότης δεν πλήρωνε, δεν ασφάλιζε, δεν ενδιαφερόταν για το προσωπικό του , ενώ συγχρόνως αύξανε την περιουσία του σε ακίνητα ,αυτοκίνητα, σκάφη και άλλα είδη πολυτελείας.
Είναι αυτός που απέφυγε να κάνει παιδιά για λόγους ευδαιμονισμού κι έπειτα διαμαρτύρεται γιατί δεν υπάρχει ασφάλεια, αστυνομία, στρατός η για το ποιος θα πληρώσει για τη σύνταξή του.
Είναι εκείνος που εκδιώκει από την πολυκατοικία του τους διανεμητές διαφημιστικών φυλλαδίων, μηδενίζοντας την όποια υποτυπώδη απασχόληση έχει απομείνει και στη συνέχεια διαμαρτύρεται γιατί δεν υπάρχει ανάπτυξη και μειώνονται οι συντάξεις.
Είναι εκείνος που λαδώνει βιαστικά και όσο όσο για το δίπλωμα οδήγησης το δικό του και του παιδιού του, χωρίς να σκέφτεται τις τραγικές συνέπειες ακόμα και για τον ίδιο , που μπορεί να προκληθούν από έναν μη επαρκώς εκπαιδευμένο και ικανό οδηγό.
…είναι και τι δεν είναι…
Ως πότε?

Διαδωσέ το...
Posted in Γενική άποψη - γνώμη
One comment on “Ως πότε το ατομικό συμφέρον θα βασιλεύει στην Ελλάδα ;
  1. Είναι καλό που έγραψες όλα τα παραπάνω, και συμφωνώ εν μέρει μαζί σου, όμως από την στιγμή που το 70% του Ελληνικού Λαού επωφελούνταν από την επικρατούσα κατάσταση και ζούσε στην νιρβάνα του δικομματισμού βολεύοντας τον εαυτό του και τα παιδιά του, το να αναφέρουμε πράγματα του παρελθόντος που κάναμε, είτε συνειδητά, είτε εκμεταλλευόμενοι της αδυναμίες του συστήματος είναι χαζομάρα. Συμφωνώ με τον Πάγκαλο ότι μαζί τα φάγαμε, και ευθύνη στην τραγική κατάσταση της χώρας έχουμε όλοι.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια