Σπουδάζοντας στο εξωτερικό

  

Δημοσιεύθηκε από τον/την: Ανώνυμος

Τελειωνοντας ενα ΑΤΕΙ (το Α μπροστα ειναι για εμφαση «Αααααααααααααα ΤΕΙ») αποφασιζω να κανω ενα μεταπτυχιακο και αφου εκανα μια μικρη ερευνα εντος των τοιχων της χωρας και αφου βλεπω το επιπεδο των ΑΕΙ πολυ καλο κανω αιτισεις εσωτερικα. Αλλα που παω ο καημενος με το 6,8 βαθμο πτυχιου να μπω σε ελληνικο ΑΕΙ.Η μια αποριψη μετα την αλλη. Αρχιζω ψαχνοντας στην Ευρωπη (εκτος απο Αγγλια την θεωρω «εργοστασιο πτυχιων»). Βρισκω λοιπον σε σκανδιναβικες χωρες πανεπιστημια πολυ μπροστα στις καταταξεις απο τα δικα μας ΤΟΡ πανεπιστημια και αποφοσιζω να κανω εκει αιτησεις μαζι με καποια απο Ολλανδια.
Η συνεχεια πραγματικα με εξεπληξε ειχα γινει δεκτος σε ολα εκτος απο ενα και πλεον μπορουσα να διαλεξω!!! Επιλεγω και φευγω για Σκανδιναβικη χωρα! Για ευρωπαικες πολεις δεν νομιζω οτι αξιζει να μιλησω γιατι λιγο πολυ ολοι εχουμε κατι στο μυαλο μας. Ας παμε στο πανεπιστημιο. Τι ονειρευομαστε ολοι οι φοιτητες? Εγκαταστασεις, Η/Υ, ΑΞΙΟΥΣ καθηγητες,αρτια εκπαιδευμενο προσωπικο,ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ γραμματεια? Ε λοιπον αυτα και αλλα τοσα τα βρηκα εκει, μαζι με Ελληνες καθηγητες οι οποιοι οταν αποκτησαμε οικιοτητα ειπαν τα γνωστα «Οταν προσπαθησα να κανω αιτηση για καθηγητης στην Ελλαδα δεν υπηρχε περιπτωση να με παρουν και ας ειχα 5πλασιες δημοσιευσεις απο τους ανταγωνιστες μου, ας ειχα να επιδειξω ερευνα, ομιλειες σε συνεδρια κ.λ.π»

Μετα απο ολα αυτα και μετα απο 5 χρονια πλεον στο εξωτερικο κλεινω τα ματια μου και προσπαθω να φερω στην μνημη μου το αμφιθεατρο που μυριζε το καλοκαιρι, την φατσα του καθηγητη που με θρασσος λεει «αφου εισται αχρηστοι τι να σας κανω μαθημα», την φατσα του εκαστοτε κομματοσκλυλου να με πλησιαζει με πακο σημειωσεων για να τον ψηφισω, και σαν κατακλειδι την πανηγυρικη εμφανιση του Αρχικομματοσκυλου της σχολης ο οποιος δεν ειχε εμφανιστει σε μαθημα/εργαστηριο επι 3 χρονια να λεει τον ορκο στην ορκομοσια.
Ολα αυτα τα εχω αφησει πισω γιατι οταν προσπαθησα να τα πολεμησω δεν μπορεσα, το μονο που καταφερα ηταν να μην παιρνω πτυχιο γιατι ειχα κολλησει σε ενα καθηγητη, ευχομαι οι γενιεες που ερχονται να προσπαθησουν να κανουν οτι καλητερο μπορουν αν και αν θελετε την γνωμη μου δωστε τους μια μουτζα και φυγετε στο εξωτερικο. ΑΝ πραγματικα ενδιαφερεστε για την εκαπιδευση σας φυγετε, αν θελετε απλα να παρετε ενα πτυχιο χωρις αξια, με σκονακια, με σημειωσεις και παλαια θεματα και να λετε οτι τελειωσα Πανεπηστημιο τοτε η Ελλαδα ειναι ιδανικη χωρα καθως οτι δηλωσεις εισαι.

Διαδωσέ το...
Posted in Εκπαίδευση - Παιδεία
40 comments on “Σπουδάζοντας στο εξωτερικό
  1. Ο/Η AK λέει:

    SUMFWNW APOLUTA GIA TA KOMMATOSKULA, ALLA APORW POS TELEIWSES ESU ATEI ME TETOIA ORTHOGRAFIA

    • Ο/Η Ανωνυμος λέει:

      Υπαρχει μια ασθενεια που λεγεται δυσλεξια. Ευχαριστω πολυ….

      • Ο/Η Maria λέει:

        Υπάρχει και μια εντολή στο πρόγραμμα που λέγεται “έλεγχος ορθογραφίας”

        • Ο/Η Ανωνυμος λέει:

          «Υπάρχει και μια εντολή στο πρόγραμμα που λέγεται έλεγχος ορθογραφίας’»
          Ελλαδα : «Εμεις τους δωσαμε πολιτισμο».
          Ευχομαι ποτε να μην εχεις κανενα σου με αυτο το προβλημα που εχω. Οταν καταλαβεις οτι δεν μπορεις να κατανοησεις το τι ειαναι σωστο και τι λαθος θα καταλαβεις….

  2. Ο/Η Foititis λέει:

    Φίλε μου συμφωνώ με αυτά που λες, κλείνω κι εγώ ως φοιτητής τον τέταρτο χρόνο στο εξωτερικό, αφού πρώτα είχα πάρει το βασικό μου πτυχίο από ελληνικό ΑΕΙ. Έχοντας ζήσει σε δύο πόλεις της Αγγλιας όμως (σε πολύ καλά πανεπιστήμια που δε θα τα χαρακτήριζα μηχανές πτυχίων όπως τα περισσότερα), όπου υπάρχουν πολλοί Έλληνες φοιτητές, θέλω να παραθέσω και μια άλλη όψη: τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα είναι αυτά που είναι ΚΑΙ λόγω της νοοτροπίας των φοιτητών και όχι (μόνο) λόγω της έλλειψης υποδομών και των καθηγητών.

    Πολλοί Έλληνες συμφοιτητές μου στο εξωτερικό πολύ συχνά καταδίκαζαν την κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια και έλεγαν «καμία σχέση με τα πανεπιστήμια εδώ (στην Αγγλία)». Οι ΙΔΙΟΙ όμως, όταν ήταν στην Ελλάδα, ήταν αντίθετοι σε οποιαδήποτε αλλαγή έτεινε να φέρει τα ελληνικά πανεπιστήμια πιο κοντά στα ευρωπαικά πρώτυπα. Ήταν πρώτοι στις καταλήψεις και μου δωσαν πραγματικά την εικόνα ότι έβαζαν πολύ μεγαλύτερη ενέργεια και μερίδιο χρόνου στα κομματικά παρά στο διάβασμα (τον καιρό που ήταν Ελλάδα).
    Ερωτώ, αν γινόντουσαν 30% του ακαδημαικού έτους (τόσο είχε γίνει όταν σπούδαζα Ελλάδα) καταλήψεις στην Αγγλία, θα πλήρωναν να πάνε εκεί οι φοιτητές αυτοί; Αφού είναι τόσο επαναστάτες, γιατί δέχονται να πληρώσουν και να πάνε στο εξωτερικό (με τα λεφτά του μπαμπά) και δεν κάθονται Ελλάδα που δεν έχει ιδιωτικά πανεπιστήμια που τόσο τα σιχαίνονται; Όπως είπες, στην Αγγλία ξέρουμε ποια πανεπιστήμια είναι μηχανές πτυχίων και ποια όχι, ο κόσμος μπορεί να αποφύγει τα κακά σε κάθε περίπτωση. Επίσης, γιατί κανείς δε γκρινιάζει για τα ιδιωτικά σχολεία;

    Επίσης, τους καθηγητές στην Ελλάδα τους έβλεπαν σαν εχθρούς (νοοτροπία Λυκείου), πχ αν κάποιος άνοιγε συζήτηση με ένα καθηγητή μετά το μάθημα ήταν γλύφτης και όχι απλά άτομο που ενδιαφερόταν για το μάθημα. Στο εξωτερικό ο καθηγητης γίνεται φίλος σου. Πώς γίνεται ο Έλληνας καθηγητής στο εξωτερικό να είναι καλός και όταν αυτός γυρίσει Ελλάδα (όπως κάνουν ΠΑΡΑ πολλοί) ξαφνικά να γίνεται κακός; Μήπως επειδή αντιμετωπίζει την αδιαφορία και την αποξένωση των φοιτητών; Μηπως επειδή οι φοιτητές ασχολούνται περισσότερο με τα κομματικά παρά με τα μαθήματα; Δε λέω, κομματικά και διαφθορά υπάρχει και στους κύκλους των καθηγητών, στο post αυτό όμως μιλάω για τους φοιτητές μόνο.

    Άλλο παράδειγμα, έλεγαν «έξω οι εταιρίες από τα πανεπιστήμια», και διέλυαν κάθε προσπάθεια να οργανωθούν events που συνδέουν τη διδασκαλία με την αγορά εργασίας σε ένα τόσο πρακτικό αντικείμενο (Πληροφορική). Λες και όταν πάρουν το πτυχίο δε θα πανε σε εταιρία να δουλέψουν. Δεν πρέπει να πάρουν μια μυρωδιά του τι γίνεται στην πράξη; Οι ίδιοι φοιτητές πήγαιναν με ενθουσιασμό στα event της Google οργανωμένα από το Αγγλικό πανεπιστήμιο. Τα πανεπιστήμια στο εξωτερικό παίρνουν πολλά χρήματα (για έρευνα) από project που χρηματοδοτούνται από τον ιδιωτικό τομέα. Ένα κράτος δε μπορεί να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου όλα τα πανεπιστήμια σε μια χωρα όπως η Ελλάδα όπου όλοι θέλουν να σπουδάσουν έστω και πατατοκοπτική και είναι φοιτητές για 6-7 χρόνια κατά μέσο όρο. Οι Έλληνες φοιτητές όμως δεν έχουν πρόβλημα να σπουδάζουν (πληρώνοντας) σε ξένα πανεπιστήμια όπου η έρευνα χρηματοδοτείται από εταιρίες, στην Ελλάδα όμως αυτό το αποδοκιμάζουν. Πώς θα πάει μπροστά η έρευνα στην Ελλάδα;

    Τέλος, ας μην κλείνουμε τα μάτια μας. Οι Έλληνες φοιτητές είναι πολύ έξυπνοι και δημιουργικοί, αλλά όσοι έχουν περάσει από τα αμφιθέατρα ξέρουν επίσης πόσο πρώτοι είναι στα σκονάκια, απατεωνιές (άλλος γράφει μάθημα αντί για άλλον), αντιγραφή, και αραλίκι. Αυτό δεν είναι αδικία για τους έντιμους; Επίσης, θυμάμαι ότι στις παραδόσεις ένα 20% παρακολουθούσε ενώ άλλοι μίλαγαν, έπαιζαν στον υπολογιστή, ή ερχόντουσαν κάθε 3 παραδόσεις και παραπονιόντουσαν ότι δεν καταλαβαίνουν. Οι ίδιοι στο εξωτερικό γίνονται εξαιρετικά επιμελείς γιατί ξέρουν ότι θα πάρουν πόδι αν δεν περάσουν (στην Ελλάδα όμως το Ν+2 το απέρριψαν κατηγορηματικά).

    Ο επίλογος των όσων θέλω να πω είναι ο εξής: οι Έλληνες αντιδρούν σε κάθε προσπάθεια προσέγγισης των προτύπων του εξωτερικού, και παράλληλα γκρινιάζουν που τα Ελληνικά πράγματα είναι τόσο χειρότερα από αυτά του εξωτερικού. Το ίδιο ισχύει πχ και στο δημόσιο με τις προσλήψεις και τη φοροδιαφυγή, αλλά αυτό είναι άλλο (συναφές) θέμα…

    Έλληνα φοιτητή: αντέδρασε, ΑΛΛΑ… πρώτα βρες τη μαγκιά (μόνος σου, όχι επειδή σε αναγκάζουν) να είσαι σωστός και δίκαιος σαν φοιτητής στην Ελλάδα απέναντι στον εαυτό σου, τους άλλους και την επιστήμη σου. Αλλιώς είσαι μόνο γκρίνια και κανείς δε σε παίρνει σοβαρά…

  3. Ο/Η AK λέει:

    evge, to sxolio sou eprepe na einai to post, kai oxi ena aplo comment

  4. Ο/Η Ανώνυμος / η λέει:

    Καταρχήν δεν έχετε τελειώσει Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, έχετε τελειώσει ένα ΤΕΙ. Πώς κρίνετε το ελληνικό Πανεπιστήμιο χωρίς να έχετε φοιτήσει σε αυτό; Αν εσείς πήρατε το πτυχίο σας από το ΤΕΙ με σκονάκια, σημειώσεις και παλιά θέματα, δεν σημαίνει ότι το ίδιο έκαναν οι συμφοιτητές σας ούτε ότι το ίδιο γίνεται στο Πανεπιστήμιο. Μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια. Οι διεθνείς λίστες για τα Πανεπιστήμια γίνονται με κριτήρια όπως αριθμός φοιτητών ανά καθηγητή, χρηματοδότηση ανά φοιτητή κτλ. Συνεπώς τα ελληνικά Πανεπιστήμια με την ψηφοθηρική πολιτική της κάθε κυβέρνησης που επιβάλλει υπεράριθμους εισακτέους, ελλιπή χρηματοδότηση, κομματοκρατία κτλ δεν θα ανέβουν ποτέ σε αυτές τις λίστες. Για να γίνουν τα επιχειρήματά σας σχετικά με τους Έλληνες καθηγητές που αναφέρετε πιστευτά γράψτε τα συγκεκριμένα με στοιχεία. Επίσης πείτε μας σε ποιο πανεπιστήμιο κάνατε Master για να δούμε την ποιότητά του. Αλήθεια πληρώνατε δίδακτρα; Επιπλέον, μην ξεχνάτε ότι τα ΤΕΙ είναι κατώτερα από τα ελληνικά Πανεπιστήμια. Λογικό ήταν να μην γίνετε αποδεκτός για Master. Συγκρίνοντας τα ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια είναι το ίδιο με το να συγκρίνεις στη Γερμανία Fachhochschule με Technische Universität (TU). Και για το τέλος ένα παράδειγμα: Αν εγώ που τελείωσα Πολυτεχνείο κάνω αίτηση στο MIT και δεν με πάρουν και με πάρουν μετά σε ένα μέτριο Πανεπιστήμιο στη Σουηδία μπορώ να πω ότι το MIT έχει χαμηλή ποιότητα επειδή δεν με πήρε;

    • Ο/Η Ανωνυμη λέει:

      Ατοπη συγκριση μεταξυ ΜΙΤ και ενος οποιουδηποτε πανεπιστημιου στην Ευρωπη. Δηλαδη θα προσπαθησεις να βρεις δουλεια στην google ή στην infoquest? Ολα τα ενδιαμεσα? Δεν ξερω αυτος που γραφει το αρθρο τι εννοοει για τους καθηγητες αλλα αρκει να εχεις φοιτησει σε οποιοδηποτε τριτοβαθμιο ιδρυμα για να ξερεις ακριβως το τι σημαινει «καθηγητης». Δεν ισοπεδωνω αλλα ο ενας αναμεσα στους 100 δεν ειναι φωτεινο παραδειγμα.

      • Ο/Η Ανώνυμος / η λέει:

        Προφανώς και είναι άτοπη η σύγκριση. Γι” αυτό άλλωστε την έκανα. Έτσι και ο συντάκτης του άρθρου συγκρίνει ΑΕΙ με ΤΕΙ και πτυχία ΤΕΙ με βαθμό 6.8 με πτυχία ΑΕΙ των οποίων τους βαθμούς δεν γνωρίζει. Δεν ανέφερα πουθενά στο παραπάνω σχόλιο ότι το ελληνικό Πανεπιστήμιο δεν έχει προβλήματα και ότι δεν υπάρχουν περιστατικά εκφυλισμού. Μάλιστα έθιξα κάποια εξ αυτών. Πάντως στο Τμήμα που σπούδασα το επίπεδο ήταν πολύ καλό και απόδειξη αυτού του επιπέδου οι πολλοί συνάδελφοι που διαπρέπουν ακαδημαϊκά και επαγγελματικά παγκοσμίως.

  5. Ο/Η Παθών Ανώνυμος λέει:

    Μα ,ΑΕΙ και ΤΕΙ σύμφωνα με την νομοθεσία δεν ανήκουν όλα

    στην μεγάλη και στοργική οικογένεια της τριτοβάθμιας

    εκπαίδευσης ;;

    • Ο/Η Ανωνυμος λέει:

      «Εχετε τελειωσει ενα ΤΕΙ», αυτο και μονο μου αρκει για να κρινω. Οταν η κοντρα καλα κρατει εσωτερικα της χωρας αναμεσα στους φοιτητες της πως να δουμε την ευρητερη εικονα και να ειμαστε απεναντι τους…

  6. Ο/Η Ανώνυμος / η λέει:

    Δηλαδή μας λέτε ότι ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι το ίδιο, παρέχουν ίδιο επίπεδο εκπαίδευσης και τα πτυχία έχουν το ίδιο κύρος και αξία επειδή ανήκουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση; Αν ισχύει αυτό τότε και τα Ενιαία και Τεχνικά Λύκεια είναι το ίδιο επειδή ανήκουν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Και με παρόμοια απλοϊκή λογική το MIT και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας παρέχουν ίδια ποιότητα εκπαίδευσης και πτυχία ίδιου κύρους επειδή είναι και τα δύο Πανεπιστήμια.

  7. Ο/Η Ενας Ανωνυμος λέει:

    Γιατι τοση κακια μεταξυ των αποφοιτων? Ετσι και αλλιως ΑΕΙ-ΤΕΙ στοχευουν σε αλλες θεσεις στην αγορα εργασιας ή τουλαχιστον ετσι θα επρεπε. Απο οτι ειδα πολλοι θιχτηκαν με το οτι ειπαν το ΑΕΙ κατωτερο κ.λ.π. Ας δουμε αυτο λοιπον
    http://www.koutipandoras.gr/?p=3133
    http://www.koutipandoras.gr/?p=3458
    http://www.koutipandoras.gr/?p=3672
    http://www.koutipandoras.gr/?p=3755
    Οσοι εχουν σπουδασει τα ξερουν, οσοι ηταν κομματοποιημενοι δεν θελουν να τα δουν, και οσοι εχουν βγαλει λεφτα απο τα ΑΕΙ εις βαρος των φοιτητων θα ειναι αντιθετοι. Μην προσπαθουμε να βγουμε απο πανω ειμαστε πολυ πισω. Αυτο που ειπε ενας κυριος πριν για τα μετρια πανεπηστημια της Σουηδιας μπορω να εχω προσωπικη αποψη ως τουριστας βεβαια οταν πηγα διακοπες στην Σουηδια πριν 2 καλοκαιρια και ειδα με τα ματια μου αυτη την «μετριοτητα», και αμεσως η εικονα του Αριστοτελειου εξαφανιστηκε. Το τι πτυχιουχους παραγουν ειναι αλλο θεμα αλλα ολα ξεκινανε απο την οργανωση, ας αρχισουμε απο εκει γιατι νομιζω οτι τα υπολοιπα τα εχουμε, που να ειχαμε και οργανωση! :-)

    • Ο/Η Ανώνυμος / η λέει:

      Η ποιότητα των πανεπιστημίων δεν αξιολογείται με μια ματιά από τουρίστες, αξιολογείται με βάση το επίπεδο των αποφοίτων τους και το αν απορροφούνται από την αγορά εργασίας. Παραπάνω δεν έγραψα σε καμία περίπτωση ότι τα Πανεπιστήμια στην Σουηδία είναι μέτρια. Σίγουρα όμως δεν έχουν όλα το ίδιο επίπεδο. Αντίστοιχα δεν έχει το ίδιο επίπεδο η Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στο ΕΜΠ με την αντίστοιχη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Ο συντάκτης της αρχικής ιστορίας δεν απάντησε πάντως στα ερωτήματά μου σχετικά με το αν πλήρωνε δίδακτρα στη Σουηδία και σε ποιο Πανεπιστήμιο σπούδασε εκεί. Τέλος, δεν υπάρχει κακία μεταξύ των αποφοίτων, υπάρχει αδυναμία ορισμένων να καταλάβουν το επίπεδο σπουδών τους.

  8. Ο/Η Μιχαήλ Σιδηρόπουλος λέει:

    «Αν εγώ που τελείωσα Πολυτεχνείο…»

    νύχτα θα το πήρες…
    Και προφανώς νομίζεις ότι αυτοί που τελείωσαν ΤΕΙ έχουν έρθει από άλλη χώρα ή από άλλο πλανήτη και δεν έχουν κανέναν γνωστό ή φίλο που σπούδασε σε ΑΕΙ…
    Σκοπός δεν είναι η σύγκριση του ποιος ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ…

    • Ο/Η Ανώνυμος / η λέει:

      Καταλαβαίνω ότι σκοπός σας είναι να έχουμε όλοι τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα είτε τελειώσαμε ΑΕΙ είτε ΤΕΙ είτε είμαστε τεχνίτες. Πού το είδατε αυτό να γίνεται στις ανεπτυγμένες χώρες; Ο καθένας πρέπει να έχει αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα ανάλογα με τις γνώσεις του και το επίπεδο σπουδών του. Τέλος, δεν θα πέσω στο επίπεδό σας για να σας απαντήσω με προσβολές όπως κάνετε εσείς χωρίς να με γνωρίζετε. Οι προσβολές αρχίζουν εκεί που τελειώνουν τα επιχειρήματα.

  9. Ο/Η Maria λέει:

    καλά σοβαρά μιλάει ο (ανώνυμος, πάντα) φίλος για το ότι αμφισβητεί τα λεγόμενα του “σπουδάζοντας στο εξωτερικο’; κι εμείς στην Ελλάδα ζούμε αγαπητέ και το κόμπλεξ ανωτερότητας που βγάζετε σχετικά με ΤΕΙ και “εργασιακά δικαιώματα” (καλλάααα,..φέξε μου και γλύστρησα, εδώ η ανεργία παει 25% κι εσείς ακόμα τρώγεστε για το ποιός έχει το πιο απορροφητικό κωλόχαρτο) δε βοηθάει σε τίποτα παρά μόνο στο να αποκαλύψει την πλήρη άρνηση που έχουν μερικοί βολεμένοι (γιατί πάω στοίχημα ότι εκ των έσω γράφετε) σχετικά με τον οχετό που λέγεται τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα (και μάλλον τυγχάνει και εργασιακό τους περιβάλλον).

    • Ο/Η Ανώνυμος / η λέει:

      Εγώ όπως και πολλοί άλλοι έχουμε δίπλωμα. Σε αντίθεση με εσάς που μάλλον έχετε αυτό που γράφετε στο σχόλιο σας. Το δίπλωμα αυτό έχει αξία, συνοδεύεται από επαγγελματικά δικαιώματα και με αυτό βγάζω τα προς το ζην. Κόμπλεξ έχουν κάποιοι απόφοιτοι ΤΕΙ προς το Πολυτεχνείο στο οποίο δεν μπόρεσαν να εισαχθούν. Ευτυχώς, όμως, δεν είναι όλοι έτσι. Κάποιοι μάλιστα εισήχθησαν με κατατακτήριες στο Πολυτεχνείο και πήραν και αυτοί δίπλωμα. Επιπλέον, ξεκαθαρίζω ότι δεν εργάζομαι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τέλος, έχω το δικαίωμα να διατηρήσω την ανωνυμία μου σε μία διαδικτυακή συζήτηση στην οποία ο καθένας μπορεί να δηλώσει ότι όνομα και ιδιότητα θέλει. Στο κάτω κάτω ούτε εσείς γράψατε επώνυμα.

      • Ο/Η Ανωνυμουλης λέει:

        Τα εργασιακα δικαιωματα ειναι μωρε? Εδω μας εχουν θαψει! Τελειωσα πληροφορικαριος στο Καποδιστριακο στα 4χρονια + 1 στρατος και τωρα ξερετε με τι με εχουν ανταμειψει? 586,3 ευρω το μηνα. Να το βρασω το πτυχιο! Ναι εχω πτυχιο ΑΕΙ απο την «καλυτερη σχολη» πληροφορικης στην χωρα οπως μου ελεγαν. Και ναι ειμαι προγραμματιστης σε εταιρια του χωρου, οχι απο τις μεγαλες αλλα…
        Το προβλημα δεν ειναι τα ιδρυματα! Γιατι η τριτοβαθμια δεν γινεται 3ετη οπως στην Ευρωπη? Για να μην μειωθει το επιπεδο σπουδων λενε…Ναι μπραβο το πετυχατε! Ας βαλουμε τον μεταφραστη στο on τωρα «για να μην μειωθουν οι ωρες των καθηγητων που ειναι στις κλικες». Γιατι δεν αξιολογουνται οι καθηγητες? Το αλαθητο του Παπα εχουν?Δεν μπορουν αυτοι να αξιολογηθουν?
        Αποσπασμα απο κουτι πανδωρας :
        http://www.youtube.com/watch?v=lW1tIH1nt_4

      • Ο/Η Maria λέει:

        καλά, μιλάμε για μεγάλη άρνηση. Καλε ανοίξτε τα μάτια σας σύντροφοι…σήμερα κιόλας διάβαζα για την κατάταξη των Ελληνικών ΑΕΙ στη παγκόσμια κλίμακα του Times Educational Supplement – δε θυμάμαι αλλά κοντά στο 300τόσο ήταν το Καποδίστρια και το ΑΠΘ. Εντωμεταξύ τα “εργοστάσια πτυχίων” όπως τα χαρακτηρίζει ο αδαής φίλος στην Αγγλία, ρίχνανε μερικές δεκάδες θέσεις σε οποιοδήποτε άλλο Ευρωπαϊκό…φυσικά τα Αμερικάνικα ήταν κυρίαρχα. Αλλά μη χαλάσω την ωραία παρεούλα ΑΕΙ-ΤΕΙ και το “διάλογο” που κάτι μου θυμίζει για φοράδα και αλώνι.

        • Ο/Η Ανώνυμος / η λέει:

          Καταρχήν η λίστα που δημοσιεύτηκε αυτές τις μέρες ήταν η shangai ranking. Ξέρετε τα κριτήρια τέτοιων αξιολογήσεων; Χρηματοδότηση ανά φοιτητή, αριθμός φοιτητών ανά καθηγητή, αριθμός υποψηφίων διδακτόρων ανά φοιτητή, μεταπτυχιακά προγράμματα με διεθνή συνεργασία κτλ. Με την πενιχρή χρηματοδότηση των ελληνικών πανεπιστημίων, τις ελλείψεις σε προσωπικό, τα πανεπιστήμια σε κάθε πόλη, την έλλειψη θεσμικού πλαισίου για διεθνείς συνεργασίες, τους υπεράριθμους εισακτέους κτλ πώς να ανέβουν στις λίστες τα ελληνικά Πανεπιστήμια; Ψάξτε τον αριθμό εισακτέων, τη χρηματοδότηση κτλ στα 10 πρώτα Πανεπιστήμια της λίστας. Τέλος, δεν είδα να γράφετε πουθενά ότι το Πολυτεχνείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι στις θέσεις 101-150 στην ίδια λίστα πάνω από Πολυτεχνία όπως τα TU Berlin, RWTH Aachen, TU Dresden που ανήκουν στα TU9.

          • Ο/Η Maria λέει:

            Δεν αμφισβητώ τις λίστες που επικαλείστε αλλά εγώ το Times HIgher Eductional Supplement είδα, στανταρ. Οι παράγοντες που παραθέτετε απλά επιβεβαιώνουν την κατάντια, άρα δε διαφωνούμε…από εκεί και πέρα, αν θεωρείτε επιτυχία το ΑΠΘ στο 101-150…τι να πω, καλή τύχη και σε εσάς και στους αποφοίτους του ΑΠΘ. Προσωπικά έχω πλέον εγκατασταθεί στην Αγγλία, γιατί έχω δύο παιδιά και περισσότερη πιθανότητα να γίνει πρεζόνι έχει το παίδί μου στο ΑΠΘ παρά επιστήμονας.

        • Ο/Η Ανωνυμουλης λέει:

          To ‘εργοστάσια πτυχίων’ το λεω και εγω γιατι αν εξαιρεσεις τα δυνατα πανεπιστημια τους, τα υπολοιπα (και μιλαω για επιπεδο διδακτικο και τιποτα αλλο) δεν εχουν να προσφερουν κατι παραπανω απο ενα Ελληνικο ΑΕΙ απλα με 15,000ευρω εχεις ενα master στα γρηγορα χωρις πολυ κοπο. To εργοστασιο πηγαινει στο οτι εμπορευονται πολυ καλα την παιδεια τους πραγμα που θα μπορουσαμε να κανουμε και εμεις. Και φυσικα ριχνουν τοσες θεσεις γιατι αν εχεις κατι το οποιο δεν στηριζεται σε χρηματοδοτησεις του κρατους αλλα βγαζει λεφτα οπως μια επιχειρηση βεβαια και μπορει να προσλαβει προσωπικο, να φτιαξει εγκαταστασεις κ.λ.π. Και εδω ερχεται το μεγαλο ερωτημα εμεις γιατι δεν μπορουμε να τα κανουμε αυτα?

          • Ο/Η Ανώνυμος / η λέει:

            @Maria Ξέρετε εγώ και όλοι οι συνάδελφοι που αποφοιτήσαμε από το τμήμα του ΑΠΘ (πρόχειρα μπορώ να μετρήσω περίπου 20 που κάνουν διδακτορικά σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού) δεν είμαστε επιστήμονες. Στην πραγματικότητα είμαστε πρεζόνια όπως λέτε. Λυπάμαι αλλά το επίπεδό σας είναι χαμηλό και τα επιχειρήματά σας αστεία. Δεν μπορείτε να κάνετε μια σοβαρή συζήτηση. Ξέρετε πάντως να προσβάλετε το συνομιλητή σας. Χαίρομαι πάντως που στην Αγγλία που πήγατε δεν παίρνει κανείς ναρκωτικά. Ειδικά στα αγγλικά Πανεπιστήμια. Ενώ στο ΑΠΘ ξέρετε την πρέζα την πουλάνε στα κυλικεία. Όσο για την κατάταξη του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ, φυσικά είναι επιτυχία με τις ελληνικές συνθήκες, το ελληνικό θεσμικό πλαίσιο και χωρίς χρηματοδότηση να είναι πάνω από κάποια από τα μεγαλύτερα γερμανικά Πολυτεχνεία.

          • Ο/Η Maria λέει:

            αφήστε τα γνωρίζω πολύ καλά τα χαϊρια του ΑΠΘ εδώ και πάρα πολλά χρόνια..στο κυλικείο δε ξέρω αν πουλάνε την πρέζα αλλά στον περιβάλλοντα χώρο οι σύριγγες περισσεύουν και πολλές φορές έχει τύχει να μαζέψουν άτομα σε κομματώδη κατάσταση, τι να λέμε τώρα, ο κόσμος το’χει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι. Αλλά είπαμε η άρνηση… κατα τ” άλλα τα διδακτορικά που κάνουν οι γνωστοί σας “στο εξωτερικό” γιατί άραγες να τα κάνουν στο εξωτερικό…αναρωτηθήκατε;; αν δε, υποψιαστώ ότι οι περισσότεροι τα κάνουν στην Αγγλία…αλλά ξέχασα: το επίπεδο μου είναι πολύ χαμηλό και τα επιχειρήματα μου ανύπαρκτα, άρα μην ανησυχείτε, είστε άρχοντας με το χαρτάκι σας απο το ΑΠΘ, καλή σταδιοδρομία και καλή τύχη γενικώς.

  10. Ο/Η Jahos λέει:

    Plaka exei pou merikoi prospa8oun na apodeiksoun oti h Elliniki 3bathmia ekpaideusi, AEI KAI TEI, stin Ellada den einai elefantas. Pate mia mera mono sto teleutaio panepistimio Eurwpis i Amerikis, kai 8a katalabete…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια