d

Στο πλαίσιο του Disrupt Startup ScaleUP ο Co-Founder και CTO της Crowdpolicy Γιώργος Καραμανώλης θα συμμετέχει στο Workshop που θα διεξαχθεί την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 στις 15:00 με θέμα Disrupting Politics with Technology.

15.00 Disrupting Politics with Technology

  • George Karamanolis (co-Founder, Crowdpolicy)
  • Kristina Tremonti (Founder, Edosa Fakelaki)
  • Panagiotis Vlachos (Co-Founder, Vouliwatch)
  • Stephania Xydia (Politeia 2.0)

Moderator: Pavlos Efthymiou (Cambridge, China UK Development Council)
Language: English

Ο Γιώργος Καραμανώλης έχει συντονίσει μεγάλης κλίμακας παρεμβάσεις ανοικτής διακυβέρνησης και καινοτομίας, όπως είναι η Διαύγεια και το Opengov. Από το 2012 είναι συντονιστής τεχνολογίας και καινοτομίας της εταιρίας Crowdpolicy. Η εταιρία παρέχει υπηρεσίες και ηλεκτρονικές πλατφόρμες  που βελτιώνουν τις διαδικασίες και τα προϊόντα των οργανισμών και βασίζονται στην ενεργή συμμετοχή των stakeholders. Ο Γιώργος Καραμανώλης θα παρουσιάσει την ελληνική εμπειρία από την υλοποίηση δράσεων ανοικτής διακυβέρνησης καθώς και επίσης την ευκαιρία και το όφελος  των διοικήσεων, των οργανισμών και εταιρειών όταν διασυνδέονται ενεργά με τις κοινότητες που απευθύνονται. 

Tο Disrupt Startup ScaleUP θεωρείται η μεγαλύτερη διατομεακή εκδήλωση του είδους της και κορυφαία διοργάνωση για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα. Έχει λάβει παγκόσμια αναγνώριση, με περισσότερους από 1 εκατομμύριο θεατές σε live stream hits, ενώ η διοργάνωση φέτος επιτυγχάνει να φέρει σε απευθείας διάλογο νέους επιχειρηματίες με καίριους φορείς της παραγωγικότητας.
 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης στις 15-16 Νοεμβρίου, και παρουσία του Προέδρου της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, Jonathan Ortmans, o θεσμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας (ΠΕΕ) θα ξεκινήσει για πρώτη φορά φέτος από την Αθήνα, και θα αναμεταδοθεί ζωντανά σε 150 χώρες!
 
Για δύο ημέρες, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, το Disrupt Startup ScaleUP, θα προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα, με παρουσιάσεις, ζωντανούς διαγωνισμούς, παράλληλα workshops, ομιλίες, συζητήσεις πάνελ, καθώς και ένα πλούσιο ψυχαγωγικό κομμάτι σε ένα δυναμικό, δημιουργικό κοινό, υπό τη σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Κακλέα. Startups από την Ελλάδα και 30 ακόμα χώρες, διεθνείς ομιλητές, καταξιωμένοι μέντορες, επενδυτές, funds και angel investors, φοιτητές, εθελοντές και ευρύ κοινό, συναντώνται για να συνομιλήσουν, να παρουσιάσουν, να δικτυωθούν, να δοκιμάσουν τις επιχειρηματικές τους δυνατότητες, να συμμετάσχουν σε ζωντανούς διαγωνισμούς, να ‘pitch-άρουν‘ την ιδέα τους και να γιορτάσουν μαζί μας τα πρώτα βήματα της επιχειρηματικής τους πορείας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε ο οικοδεσπότης της διοργάνωσης κ. Μιχάλης Στάγκος, Συνιδρυτής των Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC), ο οποίος υπογράμμισε πως «προσδοκούμε με το Dirsupt, να δημιουργήσουμε μια νέα δυναμική, που θα θέσει την Αθήνα ως επίκεντρο της μεγαλύτερης πλατφόρμας για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στην ΝοτιοΑνατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Θέλουμε, έτσι, να αναδείξουμε την παραγωγική πλευρά της Ελλάδας σε ένα παγκόσμιο κοινό και, παράλληλα, να εμπνεύσουμε και να βοηθήσουμε τους νέους που δεν σταματούν να σκέφτονται, να ονειρεύονται και να δημιουργούν ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες κρίσης ».
 
Πέντε επιμέρους διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας και καινοτομίας
 
Το Disrupt Startup ScaleUP πλαισιώνεται από πέντε «ζωντανούς» διαγωνισμούς ιδεών, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, στους οποίους ομάδες από 30 χώρες που έχουν διακριθεί στις προηγούμενες διαγωνιστικές φάσεις, διαγωνίζονται μπροστά σε «ζωντανό» κοινό και κριτική επιτροπή. Με ιδέες και επιχειρηματικά σχέδια σε όλους τους παραγωγικούς τομείς – τον πρωτογενή τομέα, την τεχνολογία, τη δημιουργική βιομηχανία και το χώρο της υγείας – τα startups καλούνται να παρουσιάσουν, να αποδείξουν και να πείσουν για τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού τους σχεδίου.
 
Οι διαγωνισμοί αυτοί είναι:
1) Future Agro Challenge- Ελληνική πρωτοβουλία που επικεντρώνεται στην αγροτική καινοτομία, ήδη διενεργείται σε 40 χώρες, αποτελώντας κορυφαία ενέργεια της GEW,
2) CleanTech Open- διοργανώνεται για 2η χρονιά και επικεντρώνεται στην ενέργεια και τις καθαρές τεχνολογίες, δίνοντας βήμα σε νέους επιχειρηματίες να διεκδικήσουν μια θέση στον τελικό της Αθήνας αλλά και στον διεθνή τελικό στο Σαν Φρανσίσκο,
3) ΣΦΕΕ Innovation Project – διοργανώνεται για 2η χρονιά, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φαρμακευτικών Εταιρειών Ελλάδος, και εστιάζει στον τομέα της καινοτομίας στην υγεία,
4) Get in the Ring- διοργανώνεται για 3η χρονιά στην Ελλάδα αποκτώντας πλέον περιφερειακό χαρακτήρα, καθώς τα 8 καλύτερα startups της Νοτιο- Ανατολικής Μεσογείου θα έρθουν στην Ελλάδα για να διαγωνιστούν στον περιφερειακό τελικό και να αναδειχθεί ο νικητής που θα ταξιδέψει στην Ολλανδία και θα διαγωνιστεί στο διεθνή τελικό, διεκδικώντας επένδυση ύψους 1 εκατ. Ευρώ,
5) Creative Business Cup – είναι το πρωτάθλημα δημιουργικής επιχειρηματικότητας, και διοργανώνεται για 2η φορά στην Ελλάδα. Μέσα από τον διαγωνισμό νέοι επιχειρηματίες διεκδικούν μία θέση στον τελικό της Αθήνας, αλλά και στον διεθνή τελικό της Κοπεγχάγης.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ). Θεσμικοί φορείς υποστήριξης είναι οι GRECA (Greek eCommerce Association), Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), Αστικές Συγκοινωνίες Αθηνών, Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ), Ashoka, Οrange Grove και το Βρετανικό Συμβούλιο.

Περισσότερες πληροφορίες: http://2014.industrydisruptors.org/