Μοσχάτο – Ταύρος Ανθρώπινη πόλη

ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ
Υποψήφιος Δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου

ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ

aefthimiouΓεννήθηκε το 1958. Η οικογένειά του κατοικεί στο Μοσχάτο από το 1926. Είναι παντρεμένος, με δύο γιους φοιτητές. Είναι πτυχιούχος Φυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στις τηλεπικοινωνίες και στον αυτοματισμό και διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με μεταπτυχιακό δίπλωμα στον τομέα «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» στο Ε.Μ.Π.. Έχει εργασθεί στον ιδιωτικό τομέα ως καθηγητής μέχρι την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής Μοσχάτου-Ταύρου ενώ εργαζόταν στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην Δήμου Μοσχάτου εκλέγεται από το 1987.

Στην πορεία του ως Δημοτικός Σύμβουλος έχει εκλεγεί πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επί σειρά ετών, ενώ έχει θητεύσει ως πρόεδρος ή μέλος Δ.Σ. σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου. Επί σειρά ετών έχει υπηρετήσει το Δήμο από τη θέση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και ως Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής. Είναι εκλεγμένος στο εποπτικό συμβούλιο της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής).

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 εκλέγεται Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, αναλαμβάνοντας το δύσκολο εγχείρημα της συνένωσης των δύο πρώην Δήμων, σε έναν νέο, ενιαίο και ισχυρό σύγχρονο Δήμο. Με καθημερινή δουλειά, με πρόγραμμα και θέληση, όχι μόνο καταφέρνει να κερδίσει «το στοίχημα» της συνένωσης, αλλά πραγματοποιεί σημαντικές αλλαγές θέτοντας γερές βάσεις για έναν σύγχρονο και ισχυρό Δήμο.

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, φέρνει στο Δήμο μεγάλα έργα υποδομής, διαχειρίζεται συνετά τα οικονομικά του προκειμένου να καλύψει τις οφειλές περασμένων ετών, δημιουργεί μία ισχυρή ομπρέλα κοινωνικής προστασίας των πολιτών, βρίσκεται μπροστά στις διεκδικήσεις και στους αγώνες με τους πολίτες και αγωνίζεται για να δημιουργήσει ένα Δήμο πρότυπο, με κοινωνική συνοχή, ικανό να προσφέρει την ποιότητα ζωής που αξίζουν οι κάτοικοί του.