Επιλογές

Ανάπλαση Πλατείας Μάχης Αναλάτου

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση συνολικής έκτασης 3.500 m2, που βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Ηλία Ηλιού και της οδού Λαγουμιτζή. Το μεγαλύτερο μέρος του χώρου ανάπλασης είναι η πλατεία Μάχης Αναλάτου, η οποία είναι σημαντικός πόλος για την περιοχή, αλλά και χαρακτηριστικό σημείο της διαδρομής του τραμ κατά μήκος της Ηλία Ηλιού.

Στόχος της παρέμβασης είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πλατείας, η οποία είναι σημαντική για τους κατοίκους της επισκέπτες περιοχής.

Βασικές παράμετροι του σχεδιασμού είναι:

1. Η βελτίωση τόσο του μικροκλίματος της περιοχής όσο και της αίσθησης θερμικής άνεσης με την αύξηση των πράσινου, την ενίσχυση της σκίασης τόσο με την ενίσχυση

της φύτευσης με δένδρα, όσο και με πέργκολες και την χρήση ψυχρών υλικών δαπεδόστρωσης με αρμούς, ώστε να μειώνονται οι αστικές θερμοκρασίες τη θερινή περίοδο. Ο πυρήνας της πλατείας. θα είναι το στοιχείο του νερού – σιντριβάνι.

2. Η ενίσχυση της ελκυστικότητας και προσβασιμότητας της πλατείας θα επιτευχθεί με τη δημιουργία διαδρόμων και μονοπατιών που διευκολύνουν τον πεζό να

βιώσει την πλατεία είτε σαν ενδιαφέρουσα διαδρομή είτε σαν τόπο ηρεμίας και αναψυχής με τη διαμόρφωση ραμπών για ΑμεΑ και οδηγούς τυφλών, τόσο στην

πλατεία όσο και στα γύρω πεζοδρόμια. Θα ενισχυθεί ο φωτισμός με φωτιστικά LED, ενσωματωμένα στις πέργκολες, 4m ιστούς στην πλατεία και 6m στα πεζοδρόμια.

3. Ο περιορισμός της αισθητικής και λειτουργικής επιβάρυνσης της πλατείας από τις κτιριακές εγκαταστάσεις των φορέων Κοινής Ωφέλειας, με αντικατάσταση της υφιστάμενης περίφραξης με φυτεμένη περίφραξη («πράσινος τοίχος») περιμετρικά της περιοχής των εγκαταστάσεων, περιοχή που δεν αποτελεί ιδιοκτησία του Δήμου.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το Δήμο Αθηναίων.

« Eπιστροφή στα αποτελέσματα
Μοιραστείτε το