- Crowdpolicy Blog - https://archives.crowdpolicy.com/blog -

Ο Καλαματιανός Γ. Καραμανώλης και η Crowdpolicy κυνηγούν την φοροδιαφυγή

Posted By admin On Μαΐου 20, 2015 @ 12:03 μμ In Άρθρα | No Comments

karamanoliskalamata [1]

Στις 13 και 14 Ιουνίου 2015, σε συνεργασία με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων Innovathens, οργανώνεται διήμερο Hackathon με θέμα την υλοποίηση πρότυπης εφαρμογής κινητού τηλεφώνου (mobileapp) για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής από τις καταναλωτικές συναλλαγές. Το όνομα της διοργάνωσης είναι: Hackathon #apodeiksi.

Στόχοι της διοργάνωσης είναι: να μπουν οι βάσεις για τη δημιουργία της εφαρμογής, ώστε αυτή να αναπτυχθεί σε πλήρως λειτουργική μορφή, να ευαισθητοποιηθούν νέοι και νέες, προγραμματιστές, αναλυτές, οικονομολόγοι, μαθητές, φοιτητές ή επαγγελματίες, ώστε συμμετοχικά να δημιουργηθεί κάτι που θα ωφελήσει την κοινωνία, για το κοινό καλό, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις νεανικής επιχειρηματικότητας, αφού μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία αυτή μπορεί να προκύψει μια νέα ομάδα ή εταιρεία που θα συμβάλει μελλοντικά στην οικονομία της χώρας μας. Τα Hackathons κινητοποιούν το ανθρώπινο κεφάλαιο των πόλεων στην κατεύθυνση ενός στόχου για το κοινό καλό, ενώ ωθούν τη νεανική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Στο Hackathon θα μάθουμε: πώς οι νέες τεχνολογίες βελτιώνουν τη ζωή μας και το περιβάλλον που ζούμε, πώς θα χτίσουμε ξανά τη φορολογική συνείδηση με νέες τεχνολογίες, να ενεργούμε συλλογικά, συμμετοχικά, για το κοινό καλό. H Crowdpolicy, έχοντας στο DNA της τη συμμετοχή και την αξιοποίηση της γνώσης του πλήθους (the wisdom of the crowd), προχωρά στη διοργάνωση αυτού του Hackathon αφιλοκερδώς, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης που κάθε εταιρεία, μικρή ή μεγάλη, πρέπει να έχει.

Ήδη έχουν κινητοποιηθεί κοινότητες προγραμματιστών που θα συμμετέχουν μαζικά στη διοργάνωση, ενώ πολύ ευγενικά την προσπάθεια υποστηρίζουν ήδη αρκετοί φορείς και οργανισμοί.

http://crowdhackathon.com/apodeiksi/ [2]

Δείτε το άρθρο http://goo.gl/LN73Vs  [3]


Article printed from Crowdpolicy Blog: https://archives.crowdpolicy.com/blog

URL to article: https://archives.crowdpolicy.com/blog/2015/05/o-kalamatianos-g-karamanolis-ke-i-crowdpolicy-kinigoun-tin-forodiafigi/

URLs in this post:

[1] Image: http://archives.crowdpolicy.com/blog/wp-content/uploads/2015/05/karamanoliskalamata.jpg

[2] http://crowdhackathon.com/apodeiksi/: http://crowdhackathon.com/apodeiksi/

[3] Δείτε το άρθρο http://goo.gl/LN73Vs : http://goo.gl/LN73Vs

Copyright © 2014 Crowdpolicy Blog. All rights reserved.