Πρόγραμμα εθελοντισμού στην περιοχή του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς

Ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, προκειμένου να προωθήσει την ιδέα της εθελοντικής εργασίας και την ενεργό συμμετοχή κάθε πολίτη σε θέματα που σχετίζονται με την προστασία και ορθολογική διαχείριση του περιβάλλοντος και ιδίως του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, θα υλοποιήσει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, πρόγραμμα εθελοντισμού στην περιοχή του Εθνικού Δρυμού. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να ασχοληθούν με διάφορες δραστηριότητες, ανάλογα με τις γνώσεις και τα ενδιαφέροντα τους.

Οι εθελοντές θα μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα από τον Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβριο 2014 και η ακτίνα δράσης θα είναι καθ’ όλο το μήκος του μονοπατιού του φαραγγιού της Σαμαριάς αλλά και της ευρύτερης ζώνης των Λευκών Ορέων και σε προκαθορισμένες θέσεις. Με την αίτηση συμμετοχής και την υπεύθυνη δήλωση του εθελοντή, οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν και τις ημερομηνίες που επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Οι ομάδες που θα δημιουργηθούν είναι:

Ιούνιος: Μια (1) Ομάδα των πέντε (5) ατόμων από 16 – 22 Ιουνίου (7 ημέρες)

Ιούλιος: Δύο (2) Ομάδες των πέντε (5) ατόμων και για πέντε (5) ημέρες έκαστη, από 7 – 11 Ιουλίου (1η Ομάδα) και 21-25 Ιουλίου (2η Ομάδα)

Αύγουστος: Δύο (2) Ομάδες των πέντε (5) ατόμων και για πέντε (5) ημέρες έκαστη, από 4 – 8 Αυγούστου (1η Ομάδα) και 18-22 Αυγούστου (2η Ομάδα)

Σεπτέμβριος: Δύο (2) Ομάδες των πέντε (5) ατόμων και για πέντε (5) ημέρες έκαστη από 8 –12 Σεπτεμβρίου (1η Ομάδα) και 22 – 26  Σεπτεμβρίου (2η Ομάδα)

Οκτώβριος: Μια (1) Ομάδα των πέντε (5) ατόμων από 6 – 12 Οκτωβρίου (7 ημέρες)

Για τη συμπλήρωση κάθε ομάδας θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας συμμετοχής ενώ σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων δεν θα πραγματοποιείται το πρόγραμμα της συγκεκριμένης περιόδου και ομάδας.  Κάθε υποψήφιος εθελοντής μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε μία μόνο Ομάδα.

Οι υποψήφιοι εθελοντές θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να είναι ασφαλισμένοι σε οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα. Η διαμονή τους θα είναι δωρεάν σε διάφορες θέσεις εντός της προστατευόμενης περιοχής, ανάλογα με τις εργασίες που θα περιλαμβάνει το ημερήσιο πρόγραμμα. Επίσης, θεωρείται απαραίτητο να είναι κοινωνικά άτομα, ώστε να προσαρμοστούν στην ομαδική εργασία αλλά και στις καθημερινές ασχολίες συντήρησης και καθαριότητας των χώρων που θα διαμένουν καθώς και στην προετοιμασία της σίτισης τους. Η ικανότητα να ζουν και να συνεργάζονται με ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες και συνήθειες είναι απαραίτητη. Θα πρέπει επίσης να είναι εφοδιασμένοι με άνετα και ανθεκτικά ρούχα, ανθεκτικά ορειβατικά ή αθλητικά υποδήματα, σακίδιο μεταφοράς υλικών, καπέλο, φακό και οποιοδήποτε άλλο υλικό απαιτείται για την ομαλή διαμονή τους στον χώρο. Επίσης, θα πρέπει να διαθέτουν καλή φυσική κατάσταση και αντοχή στην πεζοπορία.

Οι εθελοντές θα έχουν τη δυνατότητα να έλθουν σε επαφή με το τεράστιας περιβαλλοντικής αξίας και ομορφιάς, φυσικό περιβάλλον του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, θα ασχοληθούν με δραστηριότητες που δεν συνηθίζουν στην καθημερινότητα τους, θα συνεργαστούν με άτομα που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα ενώ θα συμμετάσχουν ενεργά στην επίτευξη ενός κοινωφελούς σκοπού.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρόγραμμα ενώ το φωτογραφικό ή άλλο υλικό που θα συγκεντρώσουν και θα χρησιμοποιηθεί εφεξής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα του Φορέα Διαχείρισης, θα συνοδεύεται από σχετική μνεία.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς θα παρέχει συστατικές επιστολές εφόσον ζητηθούν. Επισημαίνεται ότι η πραγματοποίηση του προγράμματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον αριθμό των συμμετοχών.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Τελ. ενημέρωση 05/06/2014

Συνδέσεις

  •  (147)
  • Life_Agroclima (142)
  •  (141)
  •  (140)
  •  (46)
  •  (108)
  •  (138)
  •  (146)
  •  (80)
  •  (75)
  •  (139)
  •  (62)
  •  (125)
  •  (124)