Δενδροφυτεύσω Αμπελιτσιας Στις 30 Μαρτίου 2016 Στον Ομαλό Χανιών Από Μαθητές Του Δημοτικού Σχολείου Σκινέ-Φουρνέ

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) σε συνεργασία με τον Δήμο Πλατανιά, τη Δ/νση Δασών Χανίων και το Δημοτικό Σχολείο Σκινέ-Φουρνέ, σας προσκαλούν στη δενδροφύτευση αμπελιτσιάς που θα γίνει την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 ώρα 10 π.μ. στον Ομαλό Χανίων, σε δημοτική έκταση του Δήμου Πλατανιά, κοντά στην κεντρική διασταύρωση για το καταφύγιο Καλλέργη.

Τελ. ενημέρωση 29/03/2016

6 τόνοι τροφίμων και λοιπών ειδών πρώτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν από τον Δήμο Πλατανιά για την ανακούφιση των προσφύγων

Περισσότεροι από 6 τόνοι τροφίμων και λοιπών ειδών πρώτης ανάγκης (ρουχισμός, είδη υγιεινής, κλπ), συγκεντρώθηκαν από τον Δήμο Πλατανιά στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες.

Τελ. ενημέρωση 27/03/2016

Συναντήσεις Δημάρχου

Λόγω μη πραγματοποίησης των αεροπορικών δρομολογίων,  εξαιτίας των έκτακτων καιρικών φαινομένων την Τετάρτη 23 Μαρτίου, η μετάβαση του Δημάρχου Πλατανιά κ.Ιωάννη Μαλανδράκη στην Αθήνα  θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Μαρτίου , προκειμένου να έχει συναντήσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών&Διοικητικής Ανασυγκρότησης και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για θέματα έργων του Δήμου Πλατανιά.

Τελ. ενημέρωση 27/03/2016

Εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου ΕΣΠΑ στον Δήμο Πλατανιά

Το Επιμελητήριο Χανίων, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών και Επιχειρηματιών του Δήμου Πλατανιά «Ο Ιάρδανος» και ο Δήμος Πλατανιά, διοργανώνουν την Τρίτη 29 Μαρτίου στις 18.00 το απόγευμα, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση του νέου ΕΣΠΑ με κεντρικό ομιλητή τον σύμβουλο του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Τρούλη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Μάλεμε (παραπλεύρως εκκλησίας Αγίου Αντωνίου).

Τελ. ενημέρωση 23/03/2016

Αναβολή προγραμματισμένης Εκδήλωσης στη ΤΚ Γερανίου

Ο Δήμος Πλατανιά  και οι Τοπικοί Φορείς ανακοινώνουν  ότι αναβάλλεται  η προγραμματισμένη  για αύριο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 “ Έπαρση της Σημαίας” στο μνημείο πεσόντων στο Κάτω Γεράνι του Δήμου Πλατανιά, καθώς  λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν,τα  οποία καθιστούν αδύνατη την διεξαγωγή της ως άνω εκδήλωσης.

Τελ. ενημέρωση 23/03/2016

Επιστολή Δημάρχου Πλατανιά προς τον Υπουργό Εσωτερικών για την αδυναμία άσκησης μεταβιβαζόμενων αρμοδιοτήτων Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή με την οποία αιτείται την παράταση άσκησης των μεταβιβαζόμενων αρμοδιοτήτων του τομέα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης από τους φορείς που έχουν, έως και σήμερα, την ευθύνη Διοικητικής Υποστήριξης, απέστειλε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης σε συνέχεια σχετικού εγγράφου του Υπουργείου με την οποία ζητείται από τους Δήμους της χώρας «να εξετάσουν την οργάνωση των υπηρεσιών τους, προκειμένου να αναλάβουν την άσκηση των εν λόγω αρμοδιοτήτων, μεταξύ των οποίων και την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων ΑμεΑ».

Τελ. ενημέρωση 23/03/2016

Πρόγραμμα Εορταστικών Εκδηλώσεων της Εθνικής Επετείου “25ης Μαρτίου” στο Δήμο Πλατανιά

 

Δείτε το πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων ανα Δημοτική Ενότητα του Δήμου Πλατανιά

Τελ. ενημέρωση 23/03/2016

Απουσία Δημάρχου Πλατανιά

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ.Ιωάννης Μαλανδράκης  θα μεταβεί  στην Αθήνα  την Τετάρτη 23 και Πέμπτη 24 Μαρτίου , προκειμένου να έχει συναντήσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών&Διοικητικής Ανασυγκρότησης και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για θέματα έργων του Δήμου Πλατανιά. 

Το Δήμαρχο θα αντικαθιστά ο Αντιδήμαρχος κ.Εμμανουήλ Σολιδάκης

Τελ. ενημέρωση 23/03/2016

O Δήμος Πλατανιά συμμετέχει στην πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού «Let's Do It 2016»

Ο Δήμος Πλατανιά, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών του δράσεων, συμμετέχει στην πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού "Let's do it 2016", η οποία διοργανώνεται στη χώρα μας για πέμπτη συνεχή χρονιά, και η οποία θέτει ως στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο μέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια. Ημερομηνία υλοποίησης της εν λόγω περιβαλλοντικής δράσης έχει οριστεί πανελλαδικά, η Κυριακή 17 Απριλίου 2016.

 

Στόχος του Δήμου Πλατανιά, με τη συμμετοχή του στην εν λόγω περιβαλλοντική δράση, είναι να δημιουργηθεί μία κοινή προσπάθεια από όλους τους δημότες για τον καθαρισμό όσο το δυνατόν περισσότερων περιοχών του Πλατανιά και συγχρόνως να ενεργοποιηθούν εθελοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, επιχειρήσεις, σχολεία και άλλοι φορείς του Δήμου μας, ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε να διατηρήσουμε τον Δήμο μας καθαρό.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοτική Αρχή του Πλατανιά ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ όλους τους πολίτες και τους φορείς του Δήμου Πλατανιά (φορείς εκπαίδευσης, πολιτιστικοί, περιβαλλοντικοί, αναπτυξιακοί σύλλογοι, επιχειρήσεις, σχολεία, κλπ) που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη φετινή εκστρατεία καθαρισμού "Let's do it" να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο: 28213 41022 ή αποστέλλοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: koukoula <@> platanias.gr  γνωστοποιώντας τα κάτωθι στοιχεία επικοινωνίας:

 

  1. επωνυμία φορέα/συλλόγου/επιχείρησης που επιθυμεί να συμμετάσχει στη δράση και νόμιμο εκπρόσωπο αυτού,
  2. ονοματεπώνυμο πολίτη/εθελοντή που επιθυμεί να συμμετάσχει στη δράση
  3. τηλέφωνο επικοινωνίας [κινητό / σταθερό]  
  4. e-mail

 

ούτως ώστε να υπάρξει στη συνέχεια συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας  όλων των ενδιαφερόμενων πολιτών και φορέων για τον αποτελεσματικότερο συντονισμό και τη βέλτιστη προετοιμασία υλοποίησης της εθελοντικής δράσης καθαρισμού.

Τελ. ενημέρωση 21/03/2016

Υλοποίηση Προγράμματος Δωρεάν Ξεναγήσεων από τον Δήμο Πλατανιά

«ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ & ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ», ονομάζεται το νέο πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων που πρόκειται να υλοποιήσει ο Δήμος Πλατανιά σε επιλεγμένα σημεία ιστορικού, πολιτιστικού, θρησκευτικού και φυσιολατρικού ενδιαφέροντος - σε όλες τις δημοτικές ενότητες - του Δήμου

Τελ. ενημέρωση 21/03/2016

Προτάσεις Ι. Μαλανδράκη στο πλαίσιο της Δημόσιας Διαβούλευσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την παραχώρηση και διαχείριση του αιγιαλού και των παραλιών

Στο πλαίσιο της δημόσιας ηλεκτρονικής διαβούλευσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με την απλή χρήση αιγιαλού και παραλίας σε προστατευόμενες περιοχές ο Δήμαρχος Πλατανιά και μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ Κρήτης, κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, απέστειλε μία σειρά από προτάσεις και παρατηρήσεις – οι οποίες έχουν και τη σύμφωνη γνώμη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης - προκειμένου να εξεταστούν από το αρμόδιο Υπουργείο, στο πλαίσιο της ΚΥΑ που πρόκειται να εκδοθεί για την απλή χρήση αιγιαλού και παραλίας για το έτος 2016.  

Τελ. ενημέρωση 18/03/2016

Ποδοσφαιρικός Αγώνας

Ενημερώνουμε τους δημότες μας και κάθε  ενδιαφερόμενο, ότι το  Σάββατο

19-03-2016 και ώρα 13.30 στο δημοτικό γήπεδο Αλικιανού  ,

 θα φιλοξενηθεί ο αγώνας της Super League K17

μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.

Τελ. ενημέρωση 18/03/2016

Εορτασμός Καθαρής Δευτέρας στο Δήμο Πλατανιά

 Με  παραδοσιακό τρόπο γιορτάστηκαν  τα “κούλουμα”  στο  Δήμο Πλατανιά.

Τελ. ενημέρωση 17/03/2016

Συγχαρητήρια Επιστολή Δημάρχου Πλατανιά προς τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΔΚ

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ Ιωάννης Μαλανδράκης , απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στο νέο Πρόεδρο της  Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΔΚ  κ Ελευθέριο Κοπάση, με αφορμή την πρόσφατη εκλογή του στη θέση  αυτή, προσδοκώντας σε μια γόνιμη και δημιουργική θεσμική συνεργασία όπως άλλωστε  υπήρχε και κατά το παρελθόν από τις θέσεις που κατείχε.

Τελ. ενημέρωση 15/03/2016

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες από τον Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες απευθύνει έκκληση στους δημότες, κατοίκους, επαγγελματίες καθώς και σε όλους τους συλλόγους και φορείς που δραστηριοποιούνται στη διοικητική του περιφέρεια, για την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρουχισμός, είδη υγιεινής).

Τελ. ενημέρωση 15/03/2016

Συμμέτοχη Δήμου Πλατανιά Στο Δίκτυο Πόλεων Για Την Ανάπτυξη

Σε μια καινοτόμα πρωτοβουλία διαδημοτικής σύμπραξης και συνεργασίας με αναπτυξιακό πρόσημο και προσανατολισμό συμμετέχει ο Δήμος Πλατανιά. Ο λόγος για το «Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη» (Δ.Ε.Π.ΑΝ.) το οποίο ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2015 με πρωτοβουλία είκοσι τριών (23) Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα

Τελ. ενημέρωση 03/03/2016

Αποκατάσταση Ζημιών σε κτίρια από την πλημμύρα της 31ης Δεκεμβρίου 2014 και της 1ης Ιανουαρίου 2015 στο Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά, κάνει γνωστό στους Δημότες του που επλήγησαν από την πλημμύρα της 31ης Δεκεμβρίου 2014 και της 1ης Ιανουαρίου 2015, ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η Κοινή Υπουργική Απόφαση ΔΑΕΦΚ/1979/2015/Α325/02.02.2016 (ΦΕΚ 514/29.02.2016 τεύχος Α'), με την οποία οριοθετούνται οι πληγείσες περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης

Τελ. ενημέρωση 02/03/2016

Διανομή ειδών από το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), στον Δήμο Πλατανιά

Από τον Δήμο Πλατανιά  ανακοινώνεται η διανομή φασολιών, ζάχαρης, ζυμαρικών, ειδών καθαριότητας, υγρό καθαρισμού, οδοντόκρεμας, σαμπουάν, κ.λ.π. για τους ωφελούμενους του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

Τελ. ενημέρωση 01/03/2016

Παρεμβάσεις Δήμαρχου Πλατανιά κ. Γ. Μαλανδράκη στην επιτροπή οικονομικών της ΚΕΔΕ: για διαχείριση παραλιών, κατάργηση φόρων αεροδρομίων & κριτήρια κατανομής Κ.Α.Π. στους Δήμους

Το ζήτημα της παραχώρησης και διαχείρισης του αιγιαλού και των παραλιών συζητήθηκε την Παρασκευή 26/2/2016 στην τακτική συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ μετά από πρωτοβουλία του Δήμαρχου Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη.

Τελ. ενημέρωση 29/02/2016

Εγκρίθηκε από το ΔΣ ο προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού για το 2016

Σε συνέχεια της υπ. αριθμ. 4/2016 εγκύκλιου του Υπουργείου  Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά ενέκρινε ομόφωνα - κατά τη χθεσινή τακτική συνεδρίαση του – τις ειδικότητες του μόνιμου προσωπικού για τις οποίες αιτείται από το αρμόδιο Υπουργείο την πρόσληψη τους για το έτος 2016, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υποστελέχωσης και να καλυφθούν τα σοβαρά κενά σε εξειδικευμένο προσωπικό εκπαιδευτικής κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ, που καταγράφονται στις δημοτικές υπηρεσίες.

Τελ. ενημέρωση 26/02/2016

Απουσία Δημάρχου Πλατανιά

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Μαλανδράκης Ιωάννης, θα απουσιάζει από τον Δήμο από την Πέμπτη 25 έως και το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου

Τελ. ενημέρωση 25/02/2016

Συνεχίζεται η ανάπλαση πεζοδρομίων στη Τ.Κ Πλατανιά

Σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το έργο της ανάπλασης των πεζοδρομίων κατά μήκος της παλαιάς  εθνικής  οδού στον άξονα” Πλατανια- Μάλεμε”,ειδικότερα εντός της Τ.Κ.  Πλατανια “έχουν πιάσει δουλειά οι μπουλντόζες” για διαπλατύνσεις σε κάποια σημεία, και εντός των ημερών αναμένεται η πλακόστρωση των πεζοδρομίων για να είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες μας.

Τελ. ενημέρωση 24/02/2016

Αναγγελία ζημιάς στον ΕΛΓΑ

Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει τους δημότες του ότι έγινε αναγγελία ζημιάς στον ΕΛΓΑ για την Ισχυρή Ανεμοθύελλα  της 20ης Φεβρουαρίου  2016.

Οι παραγωγοί οι οποίοι υπέστησαν ζημιές από την  ανεμοθύελλα σε εσπεριδοειδή, ελιές, αβοκάντο και σε διάφορες καλλιέργειες (κηπευτικά κλπ.) ευρισκόμενων εντός της περιφέρειας του Δήμου Πλατανιά, μπορούν να δηλώσουν τη ζημιά στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα του δήμου (Βουκολιών, Κολυμβαρίου, Μουσούρων & Γερανίου), από τις 20/02/2016 έως τις 7/03/2016, κατά τις εργάσιμες ημέρες & ώρες.

Τελ. ενημέρωση 23/02/2016

Ολοκληρωμένος Στρατηγικός Σχεδιασμός Για Την Πολιτιστική Ανάπτυξη Των Δήμων Κισσάμου & Πλατανιά

Οι προτάσεις και τα σενάρια ανάδειξης και αξιοποίησης των πολιτιστικών πόρων των περιοχών του Πλατανιά και της Κισσάμου παρουσιάστηκαν την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης/Π.Ε. Χανίων, το Δήμο Πλατανιά, το Δήμο Κισσάμου και την Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ.

Τελ. ενημέρωση 19/02/2016

Ημερίδα Διαβούλευσης Για Την Πολιτιστική Ανάπτυξη Των Δήμων Κισσάμου & Πλατανιά Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου

Η πρωτοβουλία και τα μέσα ανάδειξης και αξιοποίησης των πολιτιστικών πόρων των περιοχών της Κισσάμου και του Πλατανιά μέσα από τη συνεργασία των δύο Δήμων, της Περιφέρειας Κρήτης – Π.Ε. Χανίων και της ΕΠΟΦΕΚ βρέθηκαν στο επίκεντρο της κοινής συνέντευξης τύπου

Τελ. ενημέρωση 16/02/2016

Εξόφληση­ Πληρωμή της 2ης ­3ης­4ης Δόσης Διαβροχής( Δακοκτονίας)»

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πλατανιά σας ενημερώνει ότι  την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016  θα προχωρήσει στην  εξόφληση- πληρωμή της 2ης –3ης-  4ης Δόσης Διαβροχής (Δακοκτονίας) στους δικαιούχους

Τελ. ενημέρωση 10/02/2016

Συναντήσεις Δημάρχου Πλατανιά κ. Ι. Μαλανδράκη με τοπικούς φορείς για τον Κανονισμό Υπαίθριας Διαφήμισης

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαλανδράκης – στο πλαίσιο της διαδικασίας διαβούλευσης του Κανονισμού Υπαίθριας Διαφήμισης του Δήμου Πλατανιά - θα έχει αύριο Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους τοπικών φορέων προκειμένου να ακούσει τις θέσεις – προτάσεις τους σε σχέση με τον προωθούμενο Κανονισμό.

Τελ. ενημέρωση 09/02/2016

Αίτημα Δημάρχου Ι. Μαλανδράκη για την αναβάθμιση λειτουργίας 4 καταστημάτων ΕΛΤΑ που εδρεύουν στο Δήμο Πλατανιά

Την αναβάθμιση της λειτουργίας των τεσσάρων καταστημάτων ΕΛΤΑ (πρώην Τ.Τ.) που λειτουργούν στο Δήμο Πλατανιά ζητάει ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Μαλανδράκης,  με έγγραφο του προς το Πρόεδρο της EFG Eurobank Ergasias  κ. Καραμούζη, το Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Καραβία και το Γενικό Δ/ντη Δικτύου κ. Καλαντωνη.

Τελ. ενημέρωση 04/02/2016

Συνάντηση Εργασία για το Πρόγραμμα AgroClima Water

Ο Δήμος Πλατανιά και η ΚΕΔΗΠ ( Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πλατανιά) , ενημερώνουν τους παραγωγούς ότι την   Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 18:30 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πλατανιά συνάντηση εργασίας στα πλαίσια του έργου LIFE 14 CCA/ENV/00389 – AgroClimaWater.

Τελ. ενημέρωση 02/02/2016

Παράταση της δημόσιας διαβούλευσης για τον Κανονισμό Υπαίθριας Διαφήμισης του Δήμου Πλατανιά

Από το Δήμο Πλατανιά ανακοινώνεται ότι παρατείνεται έως την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2016 η προθεσμία της Δημόσιας Διαβούλευσης για το σχέδιο Κανονισμού Υπαίθριας Διαφήμισης του Δήμου Πλατανιά, με το οποίο επιχειρείται να μπει «τάξη» στην ανεξέλεγκτη και χωρίς κανόνες τοποθέτηση υπαίθριων διαφημίσεων και επιγραφών.

Τελ. ενημέρωση 01/02/2016

Συμμετοχή του Δήμου Πλατανιά στην έκθεση‘’Grekland Panorama’’ της Σουηδίας με Θεματικό περίπτερο, αφιερωμένο στα εσπεριδοειδή

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επιχειρηματιών «Ο Ιάρδανος», θα συμμετέχει για 3η συνεχόμενη χρονιά με θεματικό περίπτερο, αφιερωμένο την φετινή χρονιά στα εσπεριδοειδή.

Τελ. ενημέρωση 29/01/2016

Το Δήμο Πλατανιά θα Επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο των ΟΡΕΩΝ την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου

Το Δήμο Πλατανιά θα επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο των Ορέων

 την Παρασκευή  29 Ιανουαρίου 

Συγκεκριμένα ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο των Ορέων , τις  Τοπικές Κοινότητες Λάκκων- Μεσκλών  και  Καράνου ,τους Προέδρους των Πολιτιστικών  Συλλόγων τους και τους Εφημέριους  των Ενοριών ,

Τελ. ενημέρωση 27/01/2016

Έγγραφο Δημάρχου Πλατανιά κ Ιωάννη Μαλανδράκη, σχετικά με τις δηλώσεις καταστροφών & αποζημιώσεων στο φυτικό κεφάλαιο ΠΣΕΑ

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Μαλανδράκης Ιωάννης  επανήλθε με νέα  επιστολή του προς τον αναπληρωτή Υπουργό  Αγροτικής  Ανάπτυξης κ.  Ευάγγελο Αποστόλου, τον Υφυπουργό Αγροτικής  Ανάπτυξης  κ. Μάρκο Μπόλαρη, τον Πρόεδρο του  ΕΛΓΑ,  κ. Θεοφ.Κουρεμπέ και τον  Αντιπρόεδρο  ΕΛΓΑ κ. Αθαν.Ζαννιά και στους Βουλευτές του Νομού, όπου επισήμανε για άλλη μια φορά τη δεινή κατάσταση των αγροτών, καθώς πέρα  των άλλων δυσκολιών,  την κατάσταση τους  επιδεινώνουν οι κατά περιόδους θεομηνίες, καταστρέφοντας όχι  μόνο την παραγωγή αλλά και  το φυτικό  κεφάλαιο , και τις εγκαταστάσεις – μέσα συλλογής τους  (π.χ. ελαιόδυχτια μόνιμης στρώσης, μηχανήματα , στάνες κλπ)

Τελ. ενημέρωση 27/01/2016

Δωρεάν Διανομή Φρούτων από το Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 21/01/2016 καθώς και την Παρασκευή 22/01/2016 και από ώρα 10:00 π.μ, μέχρι και 14:00 , θα γίνει η διανομή φρούτων, (Πορτοκάλια-Μήλα και Ακτινίδια)

Ο Δήμος Πλατανιά ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 21/01/2016 καθώς και την Παρασκευή 22/01/2016 και από ώρα 10:00 π.μ, μέχρι και 14:00 , θα γίνει η διανομή φρούτων, (Πορτοκάλια-Μήλα και Ακτινίδια) ,τα οποία προέρχονται από την εφαρμογή του Κανονισμού της ΕΕ 1031/2014 για συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών και της ΚΥΑ με αριθμό πρωτοκόλλου 3320/89565 των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσω των Φορέων της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Κρήτης.

Οι ωφελούμενοι, που είναι οι δικαιούχοι του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, (ΤΕΒΑ) καθώς και οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας, μπορούν να προσέλθουν στα Γραφεία των Δημοτικών Ενοτήτων Κολυμβαρίου, Βουκολιών , Μουσούρων (πρώην Δημαρχεία) και στο Γεράνι, στο Κεντρικό Δημαρχείο, τις παραπάνω ημέρες και μόνο, έχοντας μαζί τους το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο τους και ΑΜΚΑ αυτών και των προστατευόμενων μελών τους , προκειμένου να γίνει η παραλαβή των παραπάνω προϊόντων .

Τελ. ενημέρωση 21/01/2016

Εξισωτική Αποζημίωση 2015

Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει  τους Δημότες του  ότι σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου του ( Αλικιανό , Βουκολιές , Γεράνι και Κολυμπαρίου ) έχουν αναρτηθεί οι καταστάσεις Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους 2015 -Μέτρο 211 & 212 του Αξονα 2 του ΠΑΑ 2007-2015 που μας κοινοποιήθηκαν   από την Αγροτική  Ένωση Χανίων

Τελ. ενημέρωση 20/01/2016

Επιστολή Δημάρχου Πλατανιά Γ. Μαλανδράκη προς τον Υπουργό Παιδείας για τη συνέχιση λειτουργίας των Κέντρων Δια Βίου

Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Ν. Φίλη απέστειλε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης με την οποία ζητά την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργείου για τη συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των Δήμων που λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία τρία χρόνια σε επίπεδο χώρας.

Τελ. ενημέρωση 20/01/2016

Συνδέσεις

  •  (147)
  • Life_Agroclima (142)
  •  (141)
  •  (140)
  •  (46)
  •  (108)
  •  (138)
  •  (146)
  •  (80)
  •  (75)
  •  (139)
  •  (62)
  •  (125)
  •  (124)