Στην υγεία μας

  

Ιπποκράτειο Νοσοκομείο: Έτος 2004 κατά το θυμικό μου. Εισαγωγή για εγχείρηση τοποθέτησης βαλβίδας, της μητέρας μου. Παρόλο που ο κρητικός χειρούργος κος Χ——- ήταν καταπληκτικός και σαν γιατρός και σαν άνθρωπος (συνταξιοδοτήθηκε), στην πτέρυγα κυκλοφορούσε πως θα πρέπει να δώσει κανείς τουλάχιστον 300 ευρώ για άγνωστους λόγους. Διαπίστωσα πως αυτό δεν ίσχυε (κουτσομπολιό), αφού μου αρνήθηκε το ποσό που του πρόσφερα (200 ευρώ).
Στην αντίστοιχη πτέρυγα των επεμβάσεων by-pass όμως, ήταν γνωστό πως ο αντίστοιχος χειρούργος γιατρός ζητούσε 4000 – 5000 ευρώ προκαταβολικά για την εγχείρηση.
Ιδιωτικό Ιατρείο καθηγητή ουρολογίας, Αθήνα 2006: Συμβουλή για εξωσωματική, μετά από δίλεπτη συζήτηση, με ύφος δέκα καρδιναλίων, αμοιβή 100 ευρώ χωρίς απόδειξη. Φάνηκε πως η ροή των ασθενών ήταν συνεχής.
Νοσοκομείο Νίκαιας 2011: Η γυναίκα φίλου με διάστρεμμα αστραγάλου, και το νοσοκομείο σε εφημερεία, χαμός. Αναζήτησε καρότσι μάταια. Τελικά απευθύνθηκε σε τραυματιοφορέα που φαινόταν μέσα στα πράγματα. Του έδωσε 20 ευρώ για να βοηθήσει, και ξαφνικά η γυναίκα πάνω σε καροτσάκι διέσχισε όλο τον διάδρομο με φωνές στην άκρη, στην άκρη, και βρέθηκε πρώτη στα εξωτερικά ιατρεία όπου εξετάστηκε από τον γιατρό άμεσα, παρακάμπτοντας την σειρά. Προφανώς τραυματιοφορέας – γιατρός είχαν εταιρεία.
Ιδιώτης ωτορινολαρυγγολόγος Ιούλιος 2012: Εξαιρετικός γιατρός που αφιερώνει 40 λεπτά σε κάθε ασθενή. Μου εξήγησε πως δεν ήταν πλέον στον ΕΟΠΥ γιατί δεν προλάβαινε να δει 15 ασθενείς την ημέρα, πως με το νέο σύστημα η αμοιβή είναι 1100 τον μήνα για όλα τα ταμεία, με καθυστέρηση πληρωμής από τον Μάρτιο, ενώ με το παλιό σύστημα το κάθε ταμείο είχε μια αμοιβή, και αυτές έρχονταν χωρίς μεγάλη καθυστέρηση (ειδικά το ΤΕΒΕ, πλήρωνε 300 ευρώ κάθε πρώτη του μήνα). Δεν διαφώνησα με το σκεπτικό του, είχε και λογικές απόψεις για την πολιτική πραγματικότητα, αλλά όταν ήρθε η ώρα της πληρωμής, μου ζήτησε 20 ευρώ, του τα έδωσα και αυτός περίμενε χωρίς κίνηση. Του εξήγησα πως «γιατρέ, το ποσό που μου ζητάς, θέλω να έχει μέσα ΦΠΑ και νόμιμη απόδειξη», και τότε μου ανέβασε το ποσό στα 30 ευρώ! Προφανώς υπολόγισε όχι μόνο το ΦΠΑ, αλλά και την φορολόγηση του, την εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος ελεύθερου επαγγελματία και όλα! Τα πλήρωσα και αναμένω το βραβείο από το ελληνικό κράτος.
Ο γιατρός σκεφτόταν να επιστρέψει στην Γερμανία όπου σπούδασε, αν συνεχίσουν τα πράγματα έτσι και χειρότερα. Αυτό ίσως έχει ένα καλό: Να θυμηθεί ξανά πως λειτουργεί ένα κράτος, και να αποδεχθεί την ανάγκη φορολόγησή του.

Διαδωσέ το...
Tagged with:
Posted in Υγεία - Νοσοκομεία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Η γνώμη σας

Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο.

  • Συμφωνώ (81%, 558 Votes)
  • Διαφωνώ (19%, 135 Votes)

Total Voters: 693

Loading ... Loading ...
Πρόσφατα σχόλια