- Crowdpolicy Blog - http://archives.crowdpolicy.com/blog -

Crowdhackathon #transport – Παρουσίαση στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Posted By admin On Οκτωβρίου 28, 2015 @ 10:45 πμ In Uncategorized | No Comments

Πρόσκληση για συμμετοχή στην παρουσίαση αποτελεσμάτων του CROWDHACKATHON INNOVATING WITH OPENDATA #transport και συζήτηση για θέματα ανοικτών δεδομένων, ψηφιακής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας και καλές πρακτικές με την συμμετοχή των πολιτών.

slider-02-02-smaller [1]

Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση εργασίας που θα γίνει την Πέμπτη 29/10 στο Υπουργείο Μεταφορών και στοχεύει στην παρουσίαση αποτελεσμάτων του CROWDHACKATHON INNOVATING WITH OPENDATA #transport και τη συνεισφορά στη δημόσια συζήτηση για θέματα ανοικτών δεδομένων, ψηφιακής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, καθώς και στη διάδοση καλών πρακτικών μεταξύ φορέων του δημόσιου τομέα που βασίζονται στη συμμετοχή και ενεργοποίηση των πολιτών και των νέων.

Το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουλίου 2015 οι Συγκοινωνίες Αθηνών, Όμιλος ΟΑΣΑ (www.oasa.gr), η εταιρία καινοτομίας Crowdpolicy (www.crowdpolicy.com) και ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS (www.innovathens), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, Τομέας Μεταφορών & Δικτύων (www.yme.gr) , διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία και για πρώτη φορά διήμερο μαραθώνιο προγραμματισμού – crowdhackathon – με θέμα την υλοποίηση εφαρμογών, αξιοποιώντας ανοικτά δεδομένα (open data).

Στο Crowdhackathon Innovating with Opendata #transport συμμετείχαν 130 developers σε 25 ομάδες –νέοι επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, μηχανικοί, designers, business consultants, επαγγελματίες και φοιτητές, οι οποίοι σε λιγότερο από 30 ώρες ανέπτυξαν εφαρμογές γύρω από τις μεταφορές, τα ανοιχτά δεδομένα και τη βελτίωση των υπηρεσιών με συμμετοχικές διαδικασίες.

Οι έξι νικήτριες ομάδες του διαγωνισμού καθώς και σύντομη περιγραφή της ιδέας που υλοποιήσαν και πρόκειται να παρουσιάσουν εκ νέου, είναι οι κάτωθι:

  • Ex Machina: Μετατρέπει το λεωφορείο και κάθε μεταφορικό μέσα σε πλατφόρμα διάθεσης υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας (όπως ενημέρωση, διασκέδαση) και βασίζεται στη χρήση κινητών τηλεφώνων.
  • 10Coders: Mobile εφαρμογή μέσω της οποίας επισκέπτες μιας πόλης (αρχικά στην Αθήνα, μελλοντικά και σε άλλες περιοχές) ανακαλύπτουν διαδρομές που έχουν καταχωρήσει άλλοι χρήστες (crowdsourcing)
  • Definiens: Μια cross platform εφαρμογή, όπου οι χρήστες κερδίζουν πόντους είτε απαντώντας σε ερωτήσεις, είτε παρακολουθώντας διαφημίσεις, είτε δημοσιεύοντας σε κοινωνικά δίκτυα.
  • TRAN.S.S.: Επιλύει το πρόβλημα της ενημέρωσης στο χρήστη- επιβάτη, που θέλει να γνωρίζει τον εκτιμώμενο χρόνο άφιξης του μέσου μεταφοράς (λεωφορείο-τρόλεϊ). Όσον αφορά τους οδηγούς και τον ΟΑΣΑ, η εφαρμογή βοηθάει στην καταγραφή προβλημάτων.
  • Κawai-developers: Είναι ένα puzzle game που ο χρήστης καλείται να κερδίζει πόντους ταιριάζοντας ίδια μέσα μαζικής μεταφοράς. Κατά την είσοδο σε ένα μέσο μαζικής μεταφοράς των συγκοινωνιών Αθηνών δίνεται ή αναβαθμίζεται ένα εργαλείο – bonus που βοηθάει στο παιχνίδι του χρήστη.
  • Transit Rush: Mία εφαρμογή η οποία ως σκοπό έχει να ενεργοποιήσει εθελοντές. Κάποιος πολίτης με ειδικές ανάγκες μπορεί να δηλώσει ότι θέλει να μεταβεί σε ένα συγκεκριμένο μέρος μέσα σε κάποια χρονικά περιθώρια.

 

Δομή Προγράμματος

Ημερομηνία & Ώρα

  • Πέμπτη 29/10, 13:00 – 15:00

Μέρος

  • Υπουργείο Μεταφορών, Αναστάσεως 2, Παπάγος Χολαργός 156 69 (Πρόσβαση μετρό Εθνικής Άμυνας) – Αμφιθέατρο

Δομή προγράμματος :

  • Εισαγωγή – Χαιρετισμοί
  • Παρουσιάσεις εφαρμογών ομάδων CROWDHACKATHON #transport
  • Ελεύθερη συζήτηση για δράσεις καινοτομίας σχετικές με τα ανοικτά δεδομένα και την καινοτόμο επιχειρηματικότητα

Article printed from Crowdpolicy Blog: http://archives.crowdpolicy.com/blog

URL to article: http://archives.crowdpolicy.com/blog/2015/10/crowdhackathon-transport-parousiasi-sto-ipourgio-metaforon/

URLs in this post:

[1] Image: http://archives.crowdpolicy.com/blog/wp-content/uploads/2015/10/slider-02-02-smaller.png

Copyright © 2014 Crowdpolicy Blog. All rights reserved.