- Crowdpolicy Blog - http://archives.crowdpolicy.com/blog -

Διαδραστική πλατφόρμα συμμετοχής για το ΚΑΛΑΜΑΤΑ 21

Posted By admin On Μαΐου 7, 2015 @ 7:50 μμ In Citylabs,Crowdsourcing,Δελτίο Τύπου | No Comments

postit4kalamata21 [1]

Στο πλαίσιο της υποστήριξης της διαμόρφωσης του φακέλου για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας ως Ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτεύουσα, το ΚΑΛΑΜΑΤΑ 21 χρησιμοποιεί τεχνολογίες διαβούλευσης και συμμετοχής των πολιτών οι οποίες έχουν αναπτυχθεί από την εταιρία καινοτομίας Crowdpolicy.

Η δράση KALAMATA 21 υιοθετεί τακτικές και μεθοδολογίες συμμετοχής των πολιτών και θα επιδιώξει και δράσεις ανοικτής καινοτομίας. Η πλατφόρμα διαβούλευσης είναι το πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης που κατασκευάστηκε στην διεύθυνση http://postit4.citylabs.gr/kalamata21/ [2] έχει δυνατότητες συλλογής σύντομων ιδεών με την λογική “gamification” καθώς και υποβολής δομημένων και ολοκληρωμένων προτάσεων μέσω σχετικής φόρμας.

Ο Γιώργος Καραμανώλης με καταγωγή από την Καλαμάτα είναι συνιδρυτής της εταιρίας Crowdpolicy. Η εταιρεία Crowdpolicy (www.crowdpolicy.com [3]) ιδρύθηκε το 2012 και βασίζεται στη φιλοσοφία ότι κάθε οργανισμός, δημόσιος ή ιδιωτικός, χρήζει βελτιώσεων και επαναπροσδιορισμού σε διάφορους τομείς, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό στην παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία.

Η Crowdpolicy στοχεύει στο να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στο κοινό – εννοώντας με την έννοια αυτή καταναλωτές, βιομηχανικούς πελάτες, πολίτες, εργαζόμενους – και τους οργανισμούς, οι οποίοι αναπτύσσοντας έναν ειλικρινή δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους μπορούν να αξιολογήσουν την απόδοσή τους, να εντοπίσουν προβλήματα, να διαχειριστούν κρίσεις και να αναπτύξουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Με αυτό το μοντέλο, η εταιρία Crowdpolicy αναπτύσσει εφαρμογές για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όπως αυτές της ηλεκτρονικής συμμετοχής και διακυβέρνησης για Δήμους και φορείς του Δημοσίου Τομέα, σύγχρονα συστήματα πληροφορικής, καθώς και μοντέλα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, όπως δομές καινοτομίας (innovation hubs). Παράλληλα υποστηρίζει εταιρίες για την άντληση χρηματοδοτήσεων μέσα από δράσεις ψηφιακής καινοτομίας. H εταιρία έχει πελάτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και πρόσφατα ανακοίνωσε τη διάθεση επιλεγμένων ελεύθερων εκδόσεων πλατφορμών ηλεκτρονικής συμμετοχής και δικτύωσης για τοπικές κοινωνίες.

Η ενημέρωση γίνεται μέσα από το δικτυακό τόπο citylabs.gr [4] .

Σχετικός σύνδεσμος

http://postit4.citylabs.gr/kalamata21/ [2]

Σχετικά αρχεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ KALAMATA 21 [5]


Article printed from Crowdpolicy Blog: http://archives.crowdpolicy.com/blog

URL to article: http://archives.crowdpolicy.com/blog/2015/05/diadrastiki-platforma-simmetochis-gia-to-kalamata-21/

URLs in this post:

[1] Image: http://archives.crowdpolicy.com/blog/wp-content/uploads/2015/05/postit4kalamata21.png

[2] http://postit4.citylabs.gr/kalamata21/: http://postit4.citylabs.gr/kalamata21/

[3] www.crowdpolicy.com: http://www.crowdpolicy.com

[4] citylabs.gr: http://citylabs.gr

[5] ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ KALAMATA 21: http://archives.crowdpolicy.com/blog/wp-content/uploads/2015/05/ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ-KALAMATA-21-.pdf

Copyright © 2014 Crowdpolicy Blog. All rights reserved.