Η CrowdPolicy  σε συνεργασία με την Communication Effect  υλοποίησε για λογαριασμό του Δήμου Αθηναίων την καινοτόμο διαδικτυακή πλατφόρμα «συνΑθηνά» (www.synathina.gr).  H πλατφόρμα έχει στόχο να στηρίζει και να αναδεικνύει τις δράσεις των ενεργών πολιτών της Αθήνας, οι οποίες βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην πόλη.

H πλατφόρμα είναι μέρος της ευρύτερης στρατηγικής του Δήμου Αθηναίων για την ενίσχυση του ρόλου της κοινωνίας των πολιτών χρησιμοποιώντας καινοτόμα εργαλεία και πρακτικές. Αξιοποιεί τις εφαρμογές των κινητών συσκευών (τηλέφωνα, tablets κ.ά.) και το διαδίκτυο για να παρουσιάζονται οι δράσεις των πολιτών σε πραγματικό χρόνο.

Οι δράσεις αποτυπώνονται πάνω στον χάρτη και είναι παράλληλα διαθέσιμες σε μορφή εύχρηστης λίστας. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα φίλτρων (Θέμα, Γειτονιά, Χρόνος).

 Η δικτυακή διεύθυνση της πλατφόρμας είναι http://www.synathina.gr/ και η αντίστοιχη σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/SunAthina.

Η πλατφόρμα παρουσιάστηκε από τον Δήμαρχο Αθηναίων σε εκδήλωση του Δήμου στις 10 Ιουλίου 2013. (Μπορείτε να δείτε σχετικό βίντεο στο http://www.youtube.com/watch?v=Ek_WJSiJ7fQ&feature=youtu.be).

Η πλατφόρμα στηρίζεται στην φιλοσοφία του crowdsourcing. Η συμμετοχή και η κινητοποίηση των πολιτών μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για την επίλυση προβλημάτων και την καινοτομία.

Διαβάστε επίσης