Το πρόγραμμα «Re-launching» Athens είναι μια πρόταση που στοχεύει στην οικονομική, κοινωνική και αισθητική ανανέωση του κέντρου της Αθήνας.

Ξεκινά από μια προσπάθεια κατανόησης ενός ιστορικού αστικού χώρου και καταλήγει σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εκσυγχρονισμού μιας εγκαταλελειμμένης και πολύπαθης περιοχής. Επιχειρεί να καλύψει διαχρονικές ανάγκες των κατοίκων της, όπως είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού (κακοποιημένων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων κ.λ.π.) ή η δημιουργία χώρων πρασίνου. Ταυτόχρονα, λαμβάνει υπόψη και ειδικότερες ανάγκες που προέκυψαν μετά το ξέσπασμα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Ο Δήμος της Αθήνας έχει εντάξει αυτές τις παρεμβάσεις σε ένα ευρύτερο και πολυεπίπεδο στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη της πόλης, που εκτείνεται χρονικά μέχρι το 2020. Ο στρατηγικός σχεδιασμός εξελίσσεται συνεχώς και αποτελείται από δράσεις και προγράμματα που υλοποιούνται εντός της τριετίας 2012-2015 και προετοιμάζουν την συντονισμένη παρέμβαση έως και το 2020.

«ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΩΣ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ, ΚΑΘΑΡΗ, ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ, ΟΠΟΥ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΕΠΑΞΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ.»

Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης

Κατεβάστε το πρόγραμμα: RE-LAUNCHING ATHENS_EL